Vanhakin nuortuu

Oneplus 2, vuosimallia 2015

Olen tykästynyt nykyiseen puhelimeeni, jonka ostin 2 vuotta sitten käytettynä, 70 eurolla. Viime aikoina olen harmikseni huomannut, miten yön yli ladattu luuri menee mykäksi tuossa 14.00 maissa, viimeistään.

Lataus on ollut helekkarin hidasta, ja akun purkautuminen käytössä taas nopeaa.

Noh, originaalin latausjohdon yli on jyrrätty pariinkin otteeseen kotosalla ATK-tuolin rullalla, ja vaikkei mitään ulkoisia merkkejä johdossa näy, epäilen sen olevan rikki sisäkuiduiltaan.

Töissä sitten hoksasin, että koetampa ladata USB-C -piuhalla tuota luuria, ja sehän latautui parissa tunnissa 15% –> 100% ja tuntuu nyt pitävän varaustasonsa maltillisemmassa kulutuksessa. Mahtavaa!

Kattelin tässä ennen tätä huomiota, että Oneplussalta saisi tuohon maagiseen 100 euron kattohintaan voisi kolmosversiota saada, vitosta saisi ehkä 150e ja kutosta 250e (käytettynä).

Mua kuitenkin harmittaa suuresti aina heittää toimivaa tietotekniikkaa pois, jos niiden osa vain menee huonoksi. Aiempi luuri oli ZTE v6, joka oli omaan lapiokouraan just oikean kokoinen, mutta siitä halkesi näyttö, kun istahdin autooni liian kireissä reisitaskuhousuissa. Kuului vain sellainen heleä kriits kräts ja näyttö halki, alumiinikuoressa näkyy semmonen selkeä taipuminen.

Tämä Oneplus 2 on tämäkin jo vähän turhan suuri yhdellä kädellä operoitavaksi, mutta ei vielä sellainen 21:9 kuvasuhteella oleva meikkipeili, mitä olen töissä päässyt operoimaan (Nokian jotain superluureja).

En ole uskaltanut tähän Android 6:sta uudempaa Androidia tunkea, vaikka nettifoorumeiden mukaan tän pitäs tukea pienellä vaivannäöllä ja epävirallisella firmware-päivityksellä Android 9 (pie):kin.

Kattoo nyt miten pitkään tämä uuden latausjohdon hankkiminen antaa tekohengitystä tälle laitteelle. Talouden vakauttamiseen hölökohtaisella tasolla vierähtänee vielä hetki, joten nyt ei ole aika tehdä suurempia hankintoja vielä.

Ja varmaan ens viikolla ostan jonkun miniform-PC:n ”kun halvalla sai” :P