Tein tylsien päivien ratoksi Yatzy-pelin

Ohjelmoiminen on parhaimmillaan sellaista, että se sulkee muun maailman pois ja vie aikaa. Siksi tykkäänkin nykyisestä mahdollisuudesta, tehdä töiksi jotain muuta ja vapaa-ajalla voi koodailla mitä sattuu olemaan kesken.

Lyhyestä virsi kaunis: Yathzee Corona Edition 2020

Ohjeistusta ei itse pelissä ole, eikä varmaan tulekaan. En tahdo tukkia ruutua täyteen tekstillä, koska se on sitä jo.

Tässä kuitenkin epävarmoille pelaajille ohjeistus:

Yläreunassa on se missä taika ja magia tapahtuu: 6 noppaa, eli tässä pelataan TörkyJatsinakin tunnettua versiota (normaalissa on 5 noppaa, ja se on tylsä).

Haluamansa nopat voi lukita, jolloin niitä ei arvota uusiksi heittokerroilla. Heittokertoja on 3 per pelaaja. Lukitseminen tapahtuu haluttua noppaa klikkaamalla.

Kaikki valinnat voi poistaa RELEASE LOCKED DICE -nappia painamalla.

Uusi heitto tapahtuu painamalla ROLL -nappia.

Heitettyjen vuorojen indikaattori löytyy sivun oikeasta ylänurkasta.

Jos heität esimerkiksi tuloksen 1,2,1,1,1,1 – voit lukita ykköset klikkailemalla, ja etsiä tulossarakkeesta rivin ”Ones” ja klikata Own score -solua. Taikamagia puklauttaa tuloksen 5 soluun, ja voit jatkaa pelailua, vuorollasi.

Bonus-kohta ”Sixes” -kohdan jälkeen antaa sinulle 100 pistettä bonus-pisteitä, jos heittelet 1-6 tuloksiin yhteensä yli 83 pistettä. Muuten ei, ja oot huono. Tsemppiä!

Total Score toimii samoin kuin muutkin solut, klikkaamalla sitä saat yhteenlasketut pisteet. Jätin tämän tällaiseksi semiautomaattiseksi, käyttäjän toimia vaativaksi kentäksi, jotta jonkunlainen jännitys säilyisi viimeisille heitoille saakka :)

Olikohan tuossa nyt ”muuta”. Tulihan tähänkin ihan mukavan pituiset ohjeet. Ehkä mää sittenkin ymppään englannistetut ohjeet itse pelinkin oheen. Ehkä.