Syksyinen fiilis toukokuussa

Kävin pitkästä aikaa Snuun maanantaivisassa Sahtivalaiden tiimissä, oikeastaan yhtään vastausta en tiennyt, mutta ihan mukava oli arki-iltanakin nähdä tuttuja ja pohtia asioita. Kävin vielä Troijassa syömässä suht luokattoman kebabin, mutta semmosta kroppa syystä x vaati, ja hyvin sillä nälkä lähti.

Siinä tuijottelin Troijan ikkunasta sateisen väsynyttä Oulua, vastapäisen Pataässän ikkunatarroja ja päässä soi Sir Elwoodin ”Jumala rankaisee Helsinkiä tänä yönä” -biisi, tuli jotenkin haikea olo. Haikea ja vanha olo. Ehkä tämä on nyt se ikäkriisi sitten, liki 5 vuotta myöhässä. Juhannuksena tulee 35 ikävuotta täyteen, ja paljon on saavutettu — tai olen saavuttanut, mutta oikeastaan mitään suurempia tavoitteita ei ole asettaa seuraavalle 5 tai 15 vuodellekaan. Kattelee mitä tapahtuu, toivottavasti jotain kivaa.

Kävin isän ja veljen kanssa Helsingissä helatorstain aiheuttaman miniloman aikana (torstaina Iisalmesta Helsinkiin ja perjantaina pois) – tripin pääsisältö oli moikata isän serkkua ja meikäläisen tätiä, hoidella pihatöitä ja remppoja, mitkä ikäihmiselle tekisivät tuskaa tai olisivat jopa mahdottomia toteuttaa. Mukava reissu oli, ja pääsin ajelemaan autolla ihan mielikseen :)

Helsinki vaikutti edelleen aika etäiseltä paikalta, ei yhtään sellaiselta, jossa haluaisin asua, mutta käymisen arvoinen kaiken kaikkiaan.

Lauantaina käytiin vielä askaroimassa saaritontilla Savon sydämessä ja meikäläinen keskittyi pääasiassa tilanteiden dokumentointiin, veli ja isä ähräsi kantoja ja kiviä pois tatamista. Kesän myötä pitää autella sitten fyysisemmissäkin töissä, eiköhän nuo polvet kestä.

Ainiin, eilen kävi sen verran munkki, että vastaan ui Facebookin paikallisella myyntipalstalla Le Corbusier LC4 (l. Lounge) -replikatuoli. Semmoista jakkaraa olen kytännyt päiväunissani vuosia, enkä tiennyt että siitäkin on tuollainen halpaversio olemassa. En tiedä rajoittuuko replikan ja aidon erot siihen, ettei replikassa ole signeerauksia rungossaan – ihan jämäkältä peliltä tuo vaikuttaa – pohjaosa on raskasta metallia ja penkin runko itsessään kromia ja päällinen (keino?)nahkaa.

Katselin, että uutena tuollainen kopioversiokin maksaa 300 euron huiteita, maksoin tuosta 5 vuotta vanhasta 80e. Ei menneet rahat mielestäni hukkaan. Makia on siinä lepuutella runkoaan ja näplätä läppäriä :)

Hmm, nyt kun lueskelee tätä mitä on viikon sisään tapahtunut, niin turhaako tässä masentelee. Kohta alkaa kesäloma. Ja syksyllä uudet opinnot.

Meniskö kesäfestareille Provinssi Rockiin – kas, siinäpä pulmapuzzlea kerrakseen :)