Oikea maanantai

Tämä päivä alko taas vähän hankalasti, heräsin 07.45 torkutettuani luuria ja nukahdettuani sitten, mutta kuitenkin siten, että ehdin koululle sitten ajoissa (ysiksi).  Aamusella oli reilusti pakkasen puolella, teki mieli jo kaivaa teknarit alle, mutta maltoin, koska jos ne on alla liian aikasin niin sitten niillä pitkäkestosimmilla pakkasilla ne ei enää ”auta”.

Noh, bussia numero 14 saikin sitten odotella Tuirassa 20 minsaa. Eikä tullut sittenkään, hyppäsin bussiin numero 12 ja päädyin 09.10 OAMK:lle. Värkkäilin siinä hetken ja purin sähköpostivuorta, etsin kahvinpurut ja vedet siinä luulossa, että alakerran kahvila ei ole avoinna – vaan oli se sitten. Pasin kanssa mentiin sinne että jaa, mitähän viineriä vai kakkua.

Pääsin pöytään, niin Riitta on että mitä ihmettä ruottis tekee koululla? Minä että töitä aattelin näin omaperäisesti. Se, ja Tuulia sitten, että ei kuule ei, mulla on opettajan sopimus ja myös opettajien vapaaviikot. Ja koska nyt on syyslomaviikko, niin kotia tai minne tahansa mars, täällä et maleksi :D Minä siihen että jos näin kerran on ikenet, niin mikseipä sitten niin. Porukoille menevä DVD-boxi matkaan työpöydältä ja hankkeelle ja oppilaille postia että ette sitten löydä minua OAMK:lta tällä viikolla.

Nyt oon sitten koittanu saada aikaa kulumaan kämpällä. Oon muun muassa purkanut pari sähkölaitetta koteloistaan ja mallannut Raspberry Pi:tä niiden koteloihin, onnistumatta sen suuremmin. Sitten korjasin toukokuusta asti telakalla olleen pöytäkoneen kondikseen (laitoin lähinnä lisää kovoja sinne sisään, pitäs vielä käyttis uudelleenasentaa) ja söin pussillisen Dumle-karkkeja pahimpaan nälkään.

Ajattelin myös, että yöllä voisi kuvailla pitkällä valotuksella tähtikuvia merenrannassa, mutta tuosta säästä ei taas tiedä, mitä tuosta tulee. +1C on lämmintä ulkona, mutta niin vain äskenkin pudotteli harsomaisia ja suht isoja räntälumen riekaleita. Suli maakontaktista, ne.

Mikkelissä olis semmonen auto, mitä oon ettiny, mutta arvotuttaa kun nykyset rahavarannot riittäis just ja just auton hommaamiseen (ellei sitten tekis maksusopimusta, mikä taas ei sovi minun malliini) ja nyt olis aikaa käydä se sieltä Mikkelistä asioikseen ajelemassa Iisalmeen ja sieltä loppuviikosta Ouluunkin. Mutta ku arvotuttaa, vaihteeksi.

Riittääkö rahat, tartteeko sitä, voi vittu.

Vois lyödä saunan päälle ja funtsia siellä hien virratessa, mitä sitä keksis, ettei mene taas pelkäksi koneella istumiseksi tämäkin loma (kaksi aiempaa lomaa jo näin mennyt :P).

Eiköhän tässä jottain keksi. Toivottavasti.