Imatran reissu jälkijunassa

Matkaan lähdettiin aamusella varttia yli yhdeksän ja noukittiin Tiina ja Kaija mukaan erinäisistä mestoista. Ensimmäinen pysähdyshän oli jo Rantsilassa, jossa ostettiin hirven sisäfilettä Jukalle ja Saanalle. Seuraavana Pulkkila, jossa join EDin ja Jyri ja tytöt tais ottaa sumpit.

Sitten meninkin pitkä pätkä ilman stoppeja, höpöteltiin niitä näitä, ajeltiin Iisalmen ohi, Kuopionkin. Varkaudessa alkoi hiukoa siihen malliin, että pysähdyttiin ABC:lle tankkaamaan, sekä autoa että kehojamme. Oli oikein rahatehokas safkapiste siinä, harvemmin saa 8.9e maksavaa kotiruokabuffetia tienvarsiasemalta.

Samalla stopilla käytiin loottaamassa tyhjennysmyynnissä olevaa kirjakauppaa, ja meikäläisellä tarttui matkaan Linnunradan käsikirja liftareille -trilogian uusin, 6. osa. Ei tosin Douglas Adamsin kynästä, mutta kehuttu on.

Imatralle päästyä käytiin toki ostamassa synttärisankarille osaostaen kaljakeissi ja itsellekin jotain janojuomaa, Silver Strike -puteli lähti Alkosta matkaan. Oiva juoma, oikein oiva.

Ihan ensteksi kuitenkin mentiin Krimille (ex. Kriminaalihuolto), jota asutti Jyrin ja Nooran ja Kaijan tuttuja taideteollisesta(?) ja se vaikutti oikein kotosalta kommuunikämpältä. Saunottiin siinä Jussin, Eskon ja Jyrin kanssa ja hakeuduttiin sosiaalisen humalan piiriin. Jossain vaiheessa, ysin korvilla sitten taksia alle ja Fortumin kämppiä kohden Jukalle ja Saanalle.

Siellä oli bileet jo täydessä tohinassa, Saanaa halailin siinä todenteolla kun tuntui olevan niin iloissaan kun vihdoin pääsin sinne käymään :D Toki sitten piti Jukkaakin halata, synttärisankaria. Löin kamat meikälle varattuun nurkkaukseen yläkertaan ja liityin bileporukkaan. Ihan älyttömästi oli mukavaa sakkia siellä, muistikuvat alkaa kuitenkin olla aika hataria, joskohta yksi parhaista hetkistä oli kun kerroin sanaleikkiä Kukistaja-mehiläisistä osasyynä koulukiusaamisen syiksi, ja eräs kaima-jantteri toteaa vitun lakonisella äänellä ”MITÄ VITUN PASKAA…!?” ja kaikki repeää nauramaan :D

Aamusella, eli pari tuntia myöhemmin heräilin kellarin taukohuoneesta, kun olin kääntänyt kaksi nojatuolia vastakkain että mahduin siinä sikiöasennossa nukkumaan (siitä huolimatta, että yläkerrassa oli sänky minua varten..) ja heräämisen syy oli vieressä: kuovin kutsuhuutoa autenttisesti matkiva Jukka :D

Siinä sitten puistelin tomuja yltäni (katosta varissut mitä lie asbestia:P) ja virittelin Kaossilatorin kiinni Monotroniin ja siitä edelleen taskukajariin ja menin sulostuttamaan yläkerran uinuvien aamua riitasoinnuilla.

Muutamaa tuntia myöhemmin lähdettiin tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin, eli mentiin Vuoksenvahtiin päiväkaljalle. Otin tosin lonkeron, ja tässä vaiheessa alkoi sitten tökkiä vastaan. 1.5h jaksoin intiaaniarvuuttelun ohella tuota kyseistä janojuomaa maistella ja jo siinä vaiheessa päätin, että turha sitä on väkisellä humaltua, ollaan sitten selvinpäin.

Imatran sittarista käytiin hakemassa vielä yhteiset ruokakamat illalle ja tytöt tais siinä roudata pulkan kanssa neljättä koria kaljaakin, että saa ottaa jos maistuu. No, eihän se maistunut, mutta eiköhän noita sosiaalisia juomistilanteita tule jatkossakin. Itelle ostin itsekkyyttäni 200g lohikukkoa (ei voittanut maussa ahvenläskikukkoa), mutta nosti sokereita ja suoloja sen verran että erotti taas väritkin maisemasta (satoi lunta, oli harmaata, mutta jotenkin ei nähnyt silti värejä selkeästi aamusella).

Mikä lie diabetes-II sitten :P

Loppupäivä meni kokkaillessa, askarrellessa mielikuvitusnaamioita pahvilootista ja sekasaunoessa Fortumin yleissaunassa, oli makiat löylyt.

Aamusella virittäydyttiin vielä lähtötunnelmiin, kenen mihinkin lähtemisiin liittyen, ja kuunneltiin katseltiin Youtubesta kasarimusavideoita.

Puoli kolmen maissa Jyri ja kaverit tulivat hakemaan meikäläisen kyytiin ja lähdettiin paluumatkalle. Paluumatka, kuten aina, jos varsinkin on selvinpäin, tuntuu menevän paljon nopeampaa kuin menomatka. Ehkä se johtuu siitä, että muistaa jo maisemat, joskin toiseen suuntaan katseltuina.

Iisalmessa oli joku infernaalinen pimeys, ja liekö olleet pitkät valot väärin suunnatut Chryslerissä vai mitä, mutta me ei käytännössä nähty mitään eteenpäin. Sitten alkoi vielä tulla lunta ja alkoi jo käydä aika toivottomaksi, kun Vieremältä Piippolaan ei juuri maantievalojakaan ole.

Noh, perille päästiin, bändipeliä arvuuteltiin Kuopiosta Ouluun (joku sanoo aluksi bändin nimen, ja seuraavan on sanottava bändi, joka alkaa kirjaimella johon edellinen loppui. Esmes Apulanta -> ABBA jne). Kaija hävisi sen, kun jäi kyydistä ja vuoro oli hällä. Hähä.

Käytiin vielä Taika-Siwasta ostamassa safkaa viimesenä tekona ennen meikän pudottamista kyydistä. Oli oikein makea reissu, ja kesällä uusiksi, kun kestää olla pihamaallakin :)