12 vuoden hammaskivut yhteen päivään

Jeps, kuun alussa kävin hammaslekurilla hampaiden kuntotarkistuksessa ja alustavasti sieltä suuvärkistä 8 reikää löytyi vaikkei mitään kipuja ollutkaan.
Yhden peruuntuneen käyntikerran jälkeen onnistuneesti tänään pääsin jopa ajoissa keskustaan ja Furkan hammaslääkärin penkkiin pisteltäväksi ja paikattavaksi.

Hyvinhän siinä sitten saikin heilutella kättä, että nyt, kuulkeepa täti, sattuu. Ja sattu ihan samalla tavalla ku aina pentunakin. 8 puudutuspiikkiä upposi alaleukaan, ennenkuin hampaat painuivat tutimaan ja saatiin kunnialla paikattua legolandia uuteen uskoon. Täti oli kovasti yllättynyt, kun meikäläisen alaleuasta puuttui puudutuspiikin mukaan yksi ”vaihe”, eli siellä on anatominen vajaus jollain osastolla ja puudutusaine meni suoraan sylkirauhasille ja mikä minnekin, eikä puuduttanut hammashermoa. Ei ole ilmeisesti koskaan puuduttanut, kun olen hammaslääkärissä käynyt. Että se siitä kunnallisen uskottelusta, että ”ei tämä satu, lakkaa vain jännittämästä”. Haistakoon perseen, jos ovat vielä elossa, ne kunnallisen tyypit 90-luvulta. Perseet!

Tänään saatiin paikatuksi 5 hammasta ja perjantaina olisi sitten oikean suun puolen vuoro. Melkoiset juilimiset tuo keksi pistää vielä jälkikivuiksikin, piti ihan 600mg Burana napata elimistöön että pystyi syömään ja juomaan jotain. Lueskelin netin taikamaailmasta, jotta parikin päivää voivat isot paikat juilia suussa, kun hakevat sitä lämpötilojen sietoaan jne — mutua.

Acerin pikkukoneesta askartelin webbitaittokelpoisen työpisteen, tuohon 20cm päähän itsestäni oikealle ja siihen kaveriksi ostaa rytäsin tuommosen tulitikkuaskin kokosen langattoman hiiren, jonka voi nätisti naittaa Asuksen läppärille matkaseuraksikin. Nyt kelepaa. Kyllä, joo-oh. Hmmh.

Mitähän muuta sitä marraskuuhun. Lunta kävi viime sunnuntaina, siis viikko sitten, ei eilen, maassa asti mutta näytti sulaneen täällä Pohjolassa jo pois, Iisalmessa se jäi maleksimaan maahan vähän pidemmäksi aikaa. Kävin Iisalmessakin tosiaan mutkan, mutta satuin vähän huonoon aikaan sinne, kun molemmat autot, itseasiassa kaikki kolme, olivat enempi vähempi rempassa ja siellä se liikkuminen paikasta a paikkaan z on enempi vähempi viitseliäisyydestä tai omasta autosta kiinni. En siis liikkunut porukoilta minnekään. Että olihan avartava reissu. Todellakin.

Huomenna aattelin mennä kattelemaan 45-specialin Remakka Open Mic Club -hässäkkää, eli Stand-up:ia ja eipä tässä perjantain hammaslääkärikäynnin ohella taas muuta ihmeempää oikein olekaan kuvioissa.

No, huomenna sen verran kuitenkin, että käyn postista hakemassa Lenswaylta tulleet silmälasit. Kyllä, rillipiruksi näyttöpäätteen äärelle taannun. Ikänäkö++