Autokaupoilla

Käytiin Jounin kanssa kattelemassa autoja. Vaikuttipa jotenki romanihenkiseltä alotukselta. Vaan niin niin tuota, kerrankin pääsi kattelemaan autoja livenä semmoisen ihmisen kanssa joka tuntui tietävän autoista ihan aikuisten oikeasti. Ettei sillä tavalla että täähän on hyvä, osta nyt se. Ja sitten tympääntyy kun tahtoo vielä katella, että millasia seuraavasta liikkeestä mahtaisi löytyä. Niin ei ollut nyt sellaista yhtään kyllä.

Aika monessa autokaupassa oli autoja, jotka halvimmillaan maksoivat 10 000 euroa. Ei varmaan ole hinta eikä mikään sitä 5. autoaan laittavalle, jos vielä velaksi ostaa, mutta itsehän tahdon ihan tavallisen auton, jonka ainoa kriteeri on että mahdun ajamaan sitä ilman että jalat puutuvat samantien ahtauden takia. Ei sillä, saahan autoja ostaa velaksi, niin kuin kaikkea muutakin. Minä vaan en osta, koska oon niin paljon parempi ihminen.

Ja köyhä.

No, ensimmäinen koeistuttu auto oli nyt se kauan hehkuteltu Volkswagen Passat. Ja voi pojat sitä jalkatilan runsautta. Kokonaisuudessaan auto näytti myös massiiviselta henkilöautoksi, mutta se saattoi johtua siitäkin että halli, jossa sitä testailin, oli tupaten täynnä autoja, kylki kyljessä ja se pienensi tilan tuntua auton ympärillä entisestään. Auto olis maksanut 3 000 öröä, eli vallan hyvin olisi budjettiin hulahtanut, mutta tuulilasi oli halki vähän joka suuntaan ja nokkahihna kaipasi uusimista. Viimeisen 100 000 kilometrin osalta huoltokirjassa ei ollut mitään merkintää. Rekisteristäkin se oli pois. En ostanut sitä.

Seuraava auto olikin sitten retrospektiivisesti ajatellen koko reissun ainoa potentiaalinen ehdokas. Volvo S70, vuosimallia 1999. Ajettu 225tkm ja rikkaiden suosima nahkasisustus ja ilmastointi. Yllättävästi mahduin sinne ratin taakse oikein mainiosti. Oli vielä oikean värinenkin, eli punainen. Funtsin sitä tässä nyt ajatushattu sauhuten edelleen; vastaavia samoilla kilsoilla ei tuntunut nettiautosta löytyvän. Hinnasta en puhu mitään, vielä.

Viimeisessä autokaupassa käydessä taivas pudotteli vettä siihen malliin, että maakin kastui, siinä välissä tietysti me, jotka pihalla autoja katselimme. Jännän näköinen oli semmonen Hondan katumaasturi, jonka tyyppiä en nyt muista CR-V se ei ollut, tästä antoi osviittaa intternetti. Mutta joku konsonanttihirviö kuitenkin.

Passat on edelleen ensisijainen kulkupeli, mitä tsekkailen nettiautosta, Volvo S70 tulee hyvänä kakkosena.

Kyllä se tästä. Ajallaan.