Life in a fast lane

…tai ei nyt niinkään vauhdikkaalla. Työmatkat ovat vakiintuneet hyvällä säällä siihen 12 minsaan ja sateisella säällä varttintuntiin. Tänä aamuna talvi yllätti pyöräilijän ja matka kesti peilikirkkaalla pyörätiellä vajaan 20 minuuttia, jos kohta matkavauhtia oli kyllä riittävästi. Jarruttaminen olisi ollut ylellisyyttä tai taikonut Ruotsalaisen kyljelleen tien pientareelle ärräpäiden saattelemana.

Töissä töikaveri muutti projektin mukana toisaalle ja tästä syvästi järkyttyneenä valtasin tältä jääneen nurkkapöydän suurta haikeutta – iloa – haikeutta – iloa tuntien.

Viikonloppuna oli sellaista, että käytiin Harrin, Hilkan ja Teron kanssa hohtokeilaamassa perjantaina kasin maissa ja siitä erinäisten kommellusten kautta päädyttiin Tuiraan Olohuoneelle pelailemaan bilistä ja ”nauttimaan” absinttia. Väärä move, mutta heräsin aamusella kuin ihmeen kaupalla rystyset ja muukin habitus ehjänä omasta sängystä, eikä ollut mitään suohirviöitä tarttunut muistittoman jakson ajalta mukaan.

Siinä menikin lauantai puhallellessa ja verhojen välistä kurkkiessa kun olin ilmoittanut meneväni taloyhtiön pihatalkoisiin ja yhdet hurjat jo harjailivat ja haravoivat yhteisiä piha-alueita klo 13.45 lähtien. Olin jo aikeissa että nyt joku musa soimaan ja vällyjen väliin, mutta piristyin sitten syystä taikka kolmannesta, että jukuliste, pihatalkoot. Ja kohta olinkin takapihalla kylvämässä keinopaskaa typistetyille pihapensaille.

Piti miettiä tarkkaan millaiset vaatteet löi ylle. Ajattelin ettei tuommoista tapahtumaa voi tänä päivänä enää olla kuin kilari tahi helari. Jargonia tuntemattomille, kilari on kilahtanut eli hullu; helari helluntailainen tai muu jeesusfani.

Siinä tuli tutustuttua naapureihin ja möläyteltyä sammakoita; yläkerran mimmiä loihe lausumahan vanhaksi muoriksi, vaikkei se tainnut olla kuin pari vuotta allekirjoittanutta vanhempi. Toisaalta, kaikilla muilla tuntui olevan vaikeuksia uskoa meikän olevan 30-vuotias. Se on tämä rempseä huumori ja taiteilijaparta kun ihmisiä sekottaa. Luulisin.

Todella mukavaa on ollut asua tässä nämä kuluneet viikot, ensi viikon maanantaina tulee kuukausi täyteen. Tuossa olen yhtä tytärtäkin katsellut vaihteeksi sillä mielellä, tahi silmällä, millä nyt ketäkin katsotaan kun ollaan vähän kiinnostuneita. Tai oikastaan oon kiinnostunut aika paljonkin. Saapa nähä ;)

Viikonloppuna sunnuntaina sattui niin että päätin että ostampas kotimaista laatusarjaa blurayn muodossa, ja näinpä ostinkin. Sarja kantaa nimeä Helppo €lämä ja tätä esitettiin muistaakseni pari vuotta taaksepäin ensimmäistä kauttaan ja vuosi takaperin toista kauttaan maikkarilla televisiossa. Ykös ja kakoskausi tarttui mukaan Anttilasta ja hetken mielijohteesta iki-ihanan emobändin, Static-X:n albumi ”The Cult of Static”.

Kämpällä alkoi taas peppurointi mallia Mikko versus AaTeeKoo ja eihän niistä Bluray-juttujen katsomisesta tietokoneella tullut kuin paha mieli. Hain siinä pari demoversiota Bluray-tuellisista toisto-ohjelmista ja molemmat olivat sitä mieltä että päivittää piti maailman tappiin saakka uudestaan ja uudestaan, silti siten ettei leffaa päässyt katsomaan. Haistakoot tunkkinsa, ajattelin ja lähdin silmäilemään netistä bluray-soitinten hintoja.

Paria kokelasta mieluilin huuto.netistä, mutta joko liian pitkälle tulevaisuuteen tai liian hinnakkaiden tarjokkaiden vuoksi tyydyin ideaan, että tiistaina ostan Anttilasta sen soittimen mitä tarjosivat 89e hintaan.

Eivät tarjonneet, ei ollut. Lähin sellainen oli kahdella äänen ulostulolla (linja / koksi) varustettu Philipsin värkki hintaan 99e ja mietin että pitäkööt vittunsa ja kävelin Stockmannille, tuohon riistokapitalistien bonuskortittomaan mekkaan. Kuinka ollakaan sieltä löytyi kivat ominaisuudet sisältävä Samsungin bluray-pyöritin, josta löytyi valmiudet Wlan-yhteydelle, 2 USB-paikkaa siirtokovoille (tai Wlan-adapterille), LAN-mahikset ja hirmu laaja valikoima koodekkitukea erilaisille -köh- varmuuskopioidulle medialle.

Hintaa oli 99e ja ajattelin että tämähän se lähtee. Myyjä ei löydä myyntilootaa, eikä löydä varastokirjanpitokaan: sen myynti on loppunut hullujen päivien aikaan. Koska lootaa ei ollut, sain -10% alennuksen ja hintaa jäi 89e. Tämä passasi, mahtui reppuunkin passelisti se kampe.

Ilta onkin tässä mennyt Planet Earthia ja Helppoa €lämää tuijotellessa. Ihan törkeän iisi versio leffaillasta tuon soittimen kanssa.

Microsoft, Corel ja PowerDVD voivat huoletta vetää moponsa kaarteesta jyrkänteen reunan yli, sanon minä.