Pimeä koppi, jossa on kuuma ja jossa sielu lepää

Ostin kuluneen viikon aikana löylykauhan ja -kiulun ja eukalyptuksen tuoksuista saunaesanssia 350ml putelin. Jos mainitsin sen jo aiemmassa merkinnässä, mainitsin sen nyt toistamiiseen – muussa tapauksessa tämä oli ensimmäinen mainintakerta.

Säädin kiukaan mututuntumalla tunnin toimintajaksolle ja se lämpenikin reilussa 20 minuutissa 80-asteiseksi ja vaikka löyly ei puusaunalle vetänytkään vertoja, se oli yllättävän miellyttävä. Lieneekö ollut jokin ”mun sauna on erilainen” -efekti vai mikä, mutta ei sen väliä, pääasia että hiki virtasi, hartiat rentoutuivat ja päässä surrasi kerta kaikkisesti pelkkää tyhjyyttä.

Tämä tuntuu päivä päivältä enemmän ja enemmän paremmalta. Pumppasin aamusella pumpulla (ei liity penikseen) ilmaa fillarin renkaisiin ja itseaiheutettu ”olen lihava, siksi pyöräily tuntuu tuskalta” -fiilis oli mennyttä! Hilpasin töihin 14 minuutissa ja erälleen töistä pois 12 minuutissa. Takaisin tullessa tosin satoi, joka helpotti pyöräilyä siinä suhteessa ettei ollut paljoa muuta liikennettä väisteltävänä, jos kohta selkä rapautui lokarin puutteessa. Eipä tuo vesi sinänsä, mutta lieron riekaleet takinselkämyksessä aiheuttavat joskus väristyksiä hyyssä.

Töissä oli tänään kehityskeskustelu, ja sain hyvää palautetta ja pääsin esittämään omia näkemyksiäni. Ilokseni sain kuulla että alustava ideani X & Y saivat kannatusta johtoportaassa ja saan sen tiimoilta vähän lisää vastuuta ja pääsen aktivoimaan harmaata puuromaista massaa korvieni välistä lisää.

Harmaita hiuksia sen sijaan aiheuttaa edellisen vuokra-asunnon vuokraemännän edustaja, joka oli käynyt tarkistamassa loppusiivouksen ja pisti purnauslistan joka käsitti kohtia likaisesta wc-pytystä väärin sijoitettuun vaatekaappiin ja aina ulko-ovessa oleviin irtokirjaimiin, joista muodostuu meikäläisen sukunimi. Käyn siellä siivoilemassa toistamiseen tulevana viikonloppuna (kämppä on 30. päivään asti kuitenkin nimissäni vielä) ja jos tarvetta on ulkopuoliselle siivousfirmalle, vaadin laskun kirjallisena, jottei kukaan pääse vetämään välistä takuuvuokran summaa vetoamalla siihen että pytyssä oli ruskea laikku kun UV-valolla katsoi.

No, eiköhän tuo mene, yritän pitää asiallisen linjan vaikka tänään olikin vähällä päästä r-konsonantteja vilisevä lausahdus kun vuokraisäntä toistuvasti mainitsee siivoustaitoni olevan olematon. Olen kuitenkin asunut omillani yli 10 vuotta ja koen osaavani tiskata, luututa, imuroida ja tuulettaa. Kaakeleita pesin edellisessä kämpässä mielestäni riittävästi, koska vuokraisäntä painotti erityisesti niiden puhtauden olevan tärkeässä asemassa.

No, ehkäpä tämä tästä. Jospa nämä positiiviset puolet elämässä olisivat vielä vaakakupissa painavammassa päässä :)