Parrakas päiväkirja

Toteutin sitten sellaisen pienimuotoisen haaveen että ostin itselleni asumisoikeusasunnon. Tai ensi viikolla se ostotapahtuma varsinaisesti on, muuttopäivä 18. päivän jälkeen.

Löyty semmonen oikein viihtysän olonen tönö tuolta Toppilansaaresta, meren viereltä. Keltainen 2004 rakennettu luhtitalo, siitä alakerrasta 42.5m² kokoinen saunallinen kaksio, jossa ekstrana ~10m² oma piha. Tiskikoneen ajattelin ensitöikseni sinne ostaa ja pölypussittoman (ehkä vesifiltterisen?) imurin.  Siitä kämpästä tulee sitten ensi-istumalta tasan sen näköinen kuin haluan, eli vallitsevina väreinä punainen ja musta, jonkun verran sisustuksellisia kukkia ja tuon terassin ajattelin buustata sermillä, infrapunalämmittimellä, kaasugrillillä ja aurinkotuolilla. Näitä nyt kerennee sitten kesän saapuessa ostaa, kaasugrillillä en tee ihan mitään talvella. Aurinkotuoli ja viltti nyt ainakin aluksi että voi juoda teetä läppäri sylissä syysillassa :)

Eli se on tämä elämä ja sen ensimmäinen tavoite hyvää vauhtia käynnissä. Viiden vuoden päästä asuntolaina on maksettu (elleipä aiemminkin) ja voin tehdä sitten päätöksiä sen suhteen, haluanko reissaamaan Tellusta ympäri, vai ostaa piilopirtin Utsjoelta, jossa köyrötän tällä menolla yksinäni, kalastellen ja koodaillen.

Tässä on tullut viikon mittaan pakattua vaatteita jätesäkkeihin ja ei voi kuin päätä pyöritellä, miten helvetisti kaiken näköstä rättiä on tullut ostettua. Kuitenkin pääsääntöisesti käytän näistä vain murto-osaa päivittäisessä käytössä. En kuitenkaan osaa oikein luopuakaan, ehkä ne joskus vielä mahtuvat ylle ;)

Toppilansaarta on tullut treissattua googlemapsilla nyt ahkeraan ja tarkoitus on sompailla sinne muutama erilainen lenkkipolku, joita pitkin juoksennella hämärtyvissä öissä, keuhkot pihisten kohti rantakuntoisempaa habitusta. Hitaasti, ja epävarmasti, mutta silti :)

Yksi pääkriteereistähän tuossa sijainnissa oli nimen omaan se, että hyötyliikuntaa tulee töihin fillaroidessa se 5km / päivä (2.5km suuntaansa) ja ulkoilumahdollisuudet ovat itse paikassakin heti ovelta lähtiessä. Aika paljon tuntui olevan lapsiperheitä tuolla paikalla, mutta en usko siitä olevan haittaa, ainakaan itselleni. Tiedä sitten, miten meikäläisen läsnäolo häiritsee tenavia :p

Autojakin on taas tullut katseltua, silläpä juuri, että autokatospaikka maksaa 10e/kk tulevassa tönössä. Semmonen ~3000 euron kosla olisi hakusessa, saa tietysti olla edullisempikin, kunhan ei ole ihan hillitön ruoska. Sinällään merkillä ei ole väliä, mutta sinne pitäisi tämmösen 196cm körilään mahtua istumaan ilman että ajaminen on hankalaa.

Noita merkkejä ja malleja mitä on tullut so far katseltua pääasiassa ulkonäkö ensimmäisenä kriteerinä, ovat olleet Alfa Romeo 156, Audi A4 ja Volkswagen Bora. Lada Niva miellytti silmää jostain perverssistä syystä myös, mutta tuskin tulee meikän ajossa hulluna hyötyä metrin maavarasta. Alfa Romeo on nyt pois laskuista kun tein taustatutkimusta ja aika pommilta vaikuttaa tuo auto. Jakopääremppa 60tkm välein ja kustantaa töineen ~1200e.

Audeista en löytänyt ihmeempiä ongelmia tai tyyppivikoja, joissain malleissa (10+ vanhoissa) akseliosastossa jotain, uudemmissa vähemmän.

Volkswagen Bora oli mukavan ”viaton”, mutta näyttää enemmän lapsiperheen autolta sitten kuitenkin. Kyllä kai sen ekan auton pitäisi järjestään olla hillitön sporttikiesi, mietitään sitten sitä 4 x turvatyynystöä ja tilavaa takapenkkiä sitten kun on lapsia, joita sinne tukkia. Tai edes koira, tai vaimo. :)

Jeps, eiköhän tämä taas tästä lähde ja jospa töistä lähtiessä alkaisi tuntumaan vihdoin siltä, että kotiin ollaan menossa.