Maanviljelijänäkin tunnettu

Moikka kaikki. Tai jotain sellaista.

Tässä on nyt viikko tuijotettu lasipurkkeja ja kyllä vain alkaa elämää näkyä siinä yhdessä johon tuollaisen kuorettoman ja pari vuotta pussissa muhineen auringonkukan siemenen tälläsin. Pintamultaa olisi voinut olla paksummaltikin, mutta ihan kivan jalanhan tuo on jo kasvattanut ja vaihtanut värinsä vihreäksi. Kahdessa muussa tuubissa ei sen sijaan -yllättäen- ole elonmerkkejä. Toisessahan ei mullan lisäksi ole kuin vettä, ja toisessakin vain pala hometta mullan ja veden lisäksi.

No, seuraava etappi onkin kai se, kun auringonkukkavauva kampeaa kaljunsa multapinnan yläpuolelle ja alkaa kasvattaa maanpäällistä ruhoaan. Mitä muistan jostain pentuajoilta kun äite kasvatti pottupellossa auringonkukan, niin se oli aika julmetun kokoinen epeli. Saa nähdä miten isoksi se tuossa multatuubissa nyt sitten jaksaa kasvaa, ennenkuin tajuaa miten pienessä ja suljetussa terraariossa sitä eleleekään :I

Jostain pitäisi saada kuusen siemen, jotta voisi pistää sellaisen itämään yhtään tuubeista. Nekin kasvavat sen verran kauan ettei vielä välttis vuodessa kohtaisi korkin sisäpintaa sellaisen taimi, ja semmoista olisi ihan mielenkiintoista katsella miten se kehittyy viikko viikolta, kuukausi kuukaudelta. Sitten jäisi vielä yksi tuubi, sinne olisi kiva saada sammalta, mutta mistäpä keksin tähän hätään sammalta sinne itämään, kun joka paikassa on hanki ja jää. Helppoa on helsinkiläisten nyt ilkkua, että puistosta saisi vaikka heti, hyvää sammalta. Perkula.

Abstrakteimmista asioista sen verran, että ajateltiin perinteisesti Suvin kanssa järjestää Uudenvuoden bileet meillä, mutta siitäkin taitaa olla jo toinen sana, eli mielipide, että järjestyspaikkana voisi toimia Julian kämppä, jonka partsilta näkisi paremmin uudenvuoden raketit, jotka perinteisesti on räiskyneet selän takana kun bileväki on ihmetellyt juutuubi-videoita tai äijäin c64-emulaattorilla pelaamista huoneen vastakkaisella seinällä majailevalta telkkariruudulta.

No, tästä tiedotetaan kyllä, mutta Uudenvuoden bileet on kuitenkin Oulussa. Ja se on fakta :P

Viikon päästä alotetaan joulumatkaaminen, eli Suvin kanssa Oulusta Haapajärvelle Suvin porukoille, sieltä voisi sitten apaut Tapanina tai sen jälkeen puksutella lähijunalla Iisalmeen meitin porukoille ja majailla siellä pari päivää, jonka jälkeen Villen ja Piian kyydillä Ouluun näihin edellämainittuihin Uudenvuoden bileisiin. Lahjoja en ole vielä kellekään keksinyt, mutta onhan tässä vielä muutama päivä aikaa sykkiä ideoita.

Semmosta tällä kertaa, ens kerralla toivottavasti jotain muuta – eikä aina samaa. Loppuun vielä toisen viikon kuva lasituubista ja idusta. :)

lasiputket, viikko2