I’m back in business!

Kävin tänään työhaastattelussa oululaisessa mainostoimistossa ja ei oikeastaan jännittänyt ollenkaan. Työkaverikokelas tarjosi heti ensitöikseen kahvia kun sain kammettua lihaisan ruhoni kynnyksen yli toimistolle. Henkilöt, jotka haastattelua pitivät olivat mukavan oloisia ja pakolliset tenttauksetkin menivät nätisti. Ideoita vaihdettiin ja katseltiin työ- ja koulutodistuksia lävitse, ettei mitään suusanallista vilunkia vain ole väritettynä mukana. Eikä ollutkaan. :P

Palkkatoive oli sellainen mihin olen aiemmissa duuneissa tottunut ja jolle pystyn kyllä vastinetta taikomaan. Eivät potkineet ulos, että senkin röyhkeä kapitalistipaska, vaan nyökyttelivät hyvinkin hyväksyvän oloisesti. Työaika olisi se normaali, 08.00 – 16.00, ja toimiston sijainnin huomioon ottaen sinne kulkee meikäläinenkin alta 10 minuutin kävellen kämpältä. Maisema mikä toimiston ikkunoista avautui on tuttu allekirjoittaneelle jo niiltä ajoilta kun äite oli töissä samassa Valkealinnaksi kutsutussa talossa joskus vuoden -85 tienoilla. Sama vesiputous näkyi ikkunasta, melkein tippa tuli linssiin :D

Linssistä puheenollen.. ehem, tuota noin.. Mitenkäs tämän nyt ilmaisisi? Suoraan kuten tykistökeskitys: Ostin järjestelmäkameran! Tarkoitus oli vaappua haastattelusta syömään jonnekin, mutta eipä ollutkaan nälkä, joten menin kuljailemaan Oulun Kuvaan, olen odotellut jahka Canon julkistaisi uuden yhdysrakenteisen kameransa mallia Powershot SX1. No, sitäpä ei sitten vieläkään ollut hyllyssä, mutta mutta! Vaihtolaitteiden myyntihyllyssä kimalteli (no, melkein) Canon 20D, joka tuli tutuksi OAMKilla opiskellessa. Miellyttävän kokoinen ja tuntuinen, painaa juuri sen verran enemmän että tuntuu oikealta kameralta eikä vapise, toisin kuin huomasin 450D -rungon käyvän.

No, olen tottunut siihen, että Oulun Kuvassa osataan rahastaa vanhalla roskalla, mutta tämä roska oli sellainen jonka tiedän hyväksi ja ainoa askarruttava asia oli mekaanisen sulkimen kunto, eli lähinnä miten monta kuvaa tuolla on kuvattu. Myyjä sanoi että, akuissa kun on laskuri, edellinen vanhempi mieshenkilö oli kokonaista 6 kertaa ladannut kameran. Jos nyt laskisi että yhdellä latingilla kuvaa sen 250 kuvaa, niin päästään 1500 kuvan arvioituun räpsyttelyyn.  Suljin kestää sen 50 000 laukausta ennen kuin alkaa silminnähden huonontumaan, joten toivoa on :)

No, hinta. Kysyin että mikä on tämän hinta ja pohjasta paljastui hintalapusta että 300e. 20D:stä, jukulauta! Ei paha! Kysyin vitsillä että tuleeko putki mukaan (18-55m efs f3.5 – 5.6) ja myyjä tarkasti lippulapuista että oho, tuleehan se. Silloin sisälläni liikahti kilo lyijyä paikasta a paikkaan d kulkien koko olemuksen läpi. Seurasi 2 sekunnin mittainen ajatusyhtälö, jossa totesin että edellinen yhdysrakenteinen Minolta Dimage 7i on hyvä, mutta salama on paska, joten tarvitsen kameran; mutta tilasin juuri Amazon.comista Playstation 3 + 3 peliä ja HDMI-kaapelin; Canon 20D 300e + 48e akkuun. Ja eikun automaatille.

Nyt on kamera. Muistikortin ostan jahka sitä tarvitsen / sopiva tulee vastaan, Compact Flash III-tyypin kortti olisi hakusessa, semmoinen irronnee arviolta parilla kympillä, 4 gigainen. Harrilta olen puolittain jo luvannut ostaa ulkoisen salaman, joten sekin puoli on hanskassa. Kameralaukku olisi tietysti kiva, mutta toistaiseksi pärjännen tuolla DDR:n mustalla olkalaukulla jonne mahtuu kaikkea muutakin kivaa.

Tosiaan, vinkkipinkkinä mainittakoon että PS3 lähti tilaukseen kun huomasin Murobbs:n foorumin säikeestä, että punnan kurssi on lähes sama euron kurssiin nähden. Halvin PS3 + Little Big Planet -bundle lähtee Suomessa tietääkseni Verkkokauppa.com :sta hintaan 398.80e. Amazonista tilatessa sain siis itse konsolin, 3m pitkän HDMI-kaapelin, Little Big Planetin, Heavenly Sword ja Motorstorm: Pacific Rift -pelit yhteishintaan 348e (hämmentävää, että sama hinta kuin äsken muodostui kameralle, optiikalle ja akulle!) .

Että näin, tänään on sitten lähtö iltaseiskan maissa kohti Haapajärveä Suvin porukoille, jossa venytään perjantaihin, ja josta jatketaan Iisalmeen meitin porukoille, kunne tullaan takaisin Ouluun 30. päivän tienoilla. Allekirjoittaneen pitäisi saada tehdyksi ennakkotehtävät kahteen eri duunimestaan, mutta tämän, jossa juuri kävin haastattelussa voin tehdä ilman kuvankäsittelysoftaakin; toinen paikka taas vaatii Illustrator-spesifistä tallennusmuotoa (*.AI, *.EPS), joten joudun duunailemaan sen vedokset kynällä ja paperilla ja tuuttaamaan ne Flashin kautta vektorimuotoon jahka taas pääsen Ouluun. Deadline on 31.12. joten siinähän on apaut 1.5 päivää aikaa, kun 18.00 alkavat uudenvuodenbileet sitten meillä, 31.12. kuluvaa vuotta :D

Että tämmöstä, tulihan tuota osteltua vähän enemmän kuin oli aie, mutta taloudellinen puoli on sen verran plussalla että miksei, kun sattui oikeat hinnat ja esineet nenän eteen.

Rauhaisaa Joulua ja Riehakasta Uuttavuotta heille, keitä en ennätä näkemään enää loppuvuoden aikana. Iisalmessa pitäs noita Kauppisia ja Tolosia ainakin kolkutella, Suutarisia ja Väisäsiäkin, jos het sattuvat vaan olemaan huudeilla :)

Kiitos ja anteeks.

—————-
Now playing: Matt Gray – Driller (Thunder Mix)