Joulun odotusta ekosysteemillä

Tööt. Pitkästä aikaa blogimerkintä.

Tuli tuossa jo syksyllä mieleen, että ostan solumuovia, tukin sinne sisään multaa ja vettä, suljen korkilla ja katson mitä sisälle kasvaa. No, nyt otin viimein härkästä sarvista ja kävin Tiimarista ostamassa 3 tuollaista lasiputkea, pikaria. Kappalehinta oli 3.90e joten karvan verran alle 12 euron päästiin. Tiimarin tyttö oli vielä sen verran hajamielinen että unohti laskuttaa 1.20e maksavat styroksipallot, vou mikä säästö. Niin, rumasti en tietenkään huomauttanut asiasta…

Tarrat irroittelin asettamalla kaikki kolme tuubia tyhjään maitopurkkiin, jonne lorautin aavistuksen verran tiskiainetta ja isomman lorauksen tulista vettä kraanasta. Annoin ässehtiä tuubien veden seassa arviolta puoli tuntia ja nostin ylös, poistin tarrat jotka irtosivat tosi nätisti. Seuraavaksi Suvi levitteli sanomalehden lattialle ja sanoi että kouralla lapiskoit ne mullat putkiin. Olisin mieluusti käyttänyt lusikkaa, mutta tietäähän naiset – jostain syystä kädet on helpompi pestä kuin lusikka…

Tasoittelin mullan pinnan ruuvimeisselin kädensijapäällä ja lisäsin yhteen putkeloista sammalnäytteen (Suvin mukaan hometta), toiseen lisäsin auringonkukan siemenen ja kolmanteen en mitään. Korkiksi aiemmin mainittu styrox-pallo väkivalloin survoen apaut puoleen väliin / tuubi. Pitäisi olla ilmatiivis, joten jokaisessa tuubissa on nyt oma hölökohtainen ekosysteeminsä muhimassa.

Mitä iloa tästä nyt sitten on..? No, mietin 3d studiolla putkia mallintaessani että näistähän tulee tosi nätti sisustuselementti, mutta annappas olla. Tiimarista ei löytynyt ensi silmäyksellä katsottuna eri pituisia tuubeja, joten päätin ostaa yhden mittaisia. Kotiin päästyäni huomasin kuitenkin jokaisen olevan pikkuisen eri pituinen toisiinsa nähden, semmonen apaut sentin heittoa, eli aika rumat. 3d studiolla sommitellessani käytin korkkeina myös luonnon korkkia, mutta sellaisen muotoilu olisi ollut puukolla ja näillä käden taidoilla itsemurhaan rinnastettava teko, joten päätin käyttää noita styrox-palloja – totta, helpompaa muttei niin esteettistä.

Katsokaa vaikka kuvista, kyllä vaan on selkeää eroa mielikuvan ja lopputuloksen välillä. Itse tuubin sisällön kannaltahan ulkoasulla ei kuitenkaan ole merkitystä, joten taputan itseäni olalle hyvästä jumaltyöstä ja jään katselmaan millainen makrosivilisaatio noihin putkeloihin ajan kanssa siunaantuu. :)

kukkaputki_cgkukkaputket_real