Kulkupelille uudet popot

Just kun eilen pääsin sanomasta, että eipä tässä ihmeempiä, niin työkaverihan se soitteli iltapäivästä, että onko sulla tämmönen musta vanha väyrysmersu – siinä on takakumi ihan lintassa? Minä että saman tempun teki kuskin puolen eturenkaalle syksyllä, että tuttu tunne ja turman tila.

Eipä siinä sitten auttanut muu, kuin soitella tutulle rengasfirmalle, että olisko teillä jippoa, millä tuon saisi teitille paikattavaksi tai muihin toimenpiteisiin – ja sieltä sitten setä tuli kompressorin ja ilmanpainemittarin kanssa ja laitettiin ilmaa takarenkaaseen, että no pysyykös vai tuleeko saman tien ulos. Ihmeellisesti rengas ei päästänyt ilmaa siinä tilanteessa mistään railosta veke, jota porukassa sitten ihmettelimme.

Pääsin ajelemaan sitten Teräsrenkaan pihaan Alppilaan (muutaman kilsan matka) ja katselemaan, että no tämä rengas kyllä pitää nyt ilmaa sisällään ihmeellisesti, mutta on muuten ihan tappokunnossa, kivikova ja nastat keskilinjalta olemattomat (oma visio on, että ne olis revitelty asvalttia vasten tahallaan tasaseksi, luoja ties mistä syystä).

Olin jo syksyllä sitä mieltä kun kuskin puolen kumi tusahti kesken ajon, että olisko aiheellista vaihtaa kaikki renkaat kerralla, vaan mentiin kuitenkin vanhoilla koska kuviota tuntui olevan (ja nastoja ei). No, onni onnettomuudessa, nyt vaihtamalla rengassarjan hinnasta lähti 100e pois ja sain vielä aurauskulmien säädön (90e) samaan hintaan – kokonaiskustannus kompressorin käytöstä kulkuineen työpaikalle ja pois, 4 uutta talvirengasta ja alle asentaminen sekä aurauskulmien säätö tekivät 588,50 euroa. Minusta ihan järkihinta, saman verran ne olivat 10 vuotta sitten aiempaan mersuun, tosin silloin puhuttiin pelkistä talvirenkaista asennuksen kanssa.

Liikenneturvallisuus on kuitenkin minulle tosi tärkeä homma, ja mitä tänä aamuna nyt yön yli jäätyneillä renkailla liikkeelle lähdin, niin ero tosiaan on kuin yöllä ja päivällä aiempiin renkaisiin nähden :)

Onni onnettomuudessa, siis. Viikonloppuna käyn ajelemassa mökillä ja katson miten maantieajo maittaa uusilla gummeilla. Tsäp!

MUOKKAUS: piti ihan asioikseen penkasta, 2013 (11 vuotta sitten!) olen ostanut Continentalin talvikumit, osin samoista syistä, Teräsrenkaalta (490e alle laitettuna).

Ohessa linkki:
https://ruottis.kapsi.fi/blogart/?p=512