Joulu, vuodenvaihde ja alkanut vuosi 2024

Jouluna kävin Iisalmessa, isä laittoi mersun pohjaa kuntoon ja sitten sain koronan. Korona kesti sen 3 päivää kuten 2 kertaa aiemminkin sen sairastaessa; kuume ei ollut kamalan korkea +38.9C taisi olla korkeimmat lukemat, mutta se pääkipu ja kykenemättömyys ajatteluun olivat edelleen se pahin koettelemus. Ja koko ajan nukutti, ja tuota väsymystä sai sitten 3 viikkoa potea vielä perästä päin.

Vuoden vaihde meni Oulussa – istuin kotosalla pelaten Cyberpunk 2077:aa ja Noita-nimisiä pelejä; näistä jälkimmäinen on roguelike-henkisyytensä vuoksi jäänyt pidempi aikaiseen pelailuun. Cyberpunk 2077 on visuaalisesti nätti, mutta pelimaailma on ontto ja ihmeen hengetön, vaikka sama pelitalo on tehnyt aiemmittain Witcher-pelisarjaa, jossa maailma taas on elävä ja hengittävä kokonaisuus sivutehtävineen ja mielenkiintoisine juonineen. Tai näin olen kuullut, Witcher 3:ssa jumitin ekaan ”pomotappeluun” Griffiniin ja olen koettanut sitä aggresiivisesti, rauhallisesti, tuurilla ja taidolla ja aina vain kuolen siihen, joten se omakohtainen pelailu ja pelimaailmaan tutustuminen on jäänyt hyvin vähälle sen pelin ja pelisarjansa kanssa.

Olen mallinnellut Blenderillä vapaailtoja. Kesämökin ja piharakennuksensa olen mallintanut alusta saakka uusiksi eri tavoilla jo 3 kertaa, ja aina opin jotain uutta tuosta ilmaisesta 3D-mallinnustyökalusta. On aivan jees tuhlata iltoja johonkin uuteen työkaluun, vaikkei se mitenkään vielä esim. työelämässä näykään. On mukavaa tekemistä ja saa aivoille tekemistä, juuri hyvässä suhteessa – tekee kun siltä tuntuu ja sen näköistä kuin itselle riittää tai tarvitsee.

,Hain opiskelemaan erityispedagogiaa nyt OAMK/AMOKille ja maaliskuussa selviää, miten haun kanssa kävi. Työt jatkuvat näillä näkymin heinäkuun loppuun saakka ja jatkoa mietitään sitten sen perästä.

Olen ostanut erinäisiä ATK-komponentteja vähän vähemmän kuin aiempina vuosina, mutta sain nyt vihdoinkin soveltuvan 10-ytimisen prosessorin 3D-renderöintikoneelleni. Koneen speksit ovat:
Prosessorina Xeon e5 2690v2 (10c/20t á 3.0ghz), 32gb ECC RAM-muistia, Nvidia Quadro P600 2gb näytönohjain (tähän pitää 3D-tulostaa pitkä takapelti) ja tallennustilaa on 256gb m.2 emolevyllä ja 2 x 2tb 3.5″ HDD-levyt datan pitkäaikaissäilytykseen. Kotelona toimii Bitphoenix Prodigy, josta puuttuvat kahvat. Tarkoitus on tätä laitosta käyttää kesämökillä varpaiden- / tilalämmittäjänä kesän sadepäivillä. Kotelon rakenne on sellainen, että takatuulettimet imevät kylmää ilmaa viileältä ulkoseinustalta, puskevat sen koneen läpi ja iso profiilituuletin pyörittelee ilman sitten koneen etumaskin kautta ulos.

Kesän aion olla taas mökillä ja ajaa ympäri Suomea autollani, Tampereella on ainakin tarkoitus käydä heinäkuussa ja kiertää niin sanottu Suomen ympyrätie, mietin vielä länsirannikon kohteita, kun en niistä ajatuksen tasolla pidä niin paljoa, kuin Itä-Suomen maisemista – saa nähdä miten täydellisen ympyrän sitä sitten loppujen lopuksi tekeekään…

Ihmissuhderintamalla ei ole mitään muutoksia, sinkkuna mennään ja hiljaista on ollut.

Alexander Stubbista tuli sunnuntaina (11.2.2024) Suomen tasavallan presidentti – kävin äänestämässä kahdella eri kierroksella, mutta oma ehdokkaani ei siis pressaksi päätynyt, mutta jos lähtee siitä että Niinistökin toimi Kokoomuspoliitikon pohjalta (joskin puoluekirjansa luovuttaen, kuten tapana on) niin jospa Stubbinkin linja menisi harmaana ja diplomaattisena sovittelijana – saa nähdä.

Vaihdoin auton syksyllä ja sen katsastus tulee eteen maaliskuussa. Joitain sensorivirheitä on öljyntason kanssa ollut ja jostain mystisestä palamattomasta valosta muistuttaa ajotietokone – välillä. Olen käynyt auton päällä ollessa kaikki kuviteltavat valot ja sulakkeet läpi, löytämättä mitään palanutta polttimoa.

Tässäpä se vuosi on vaihdettu uuteen, katsellaan miten kulkutaudit, sodat, nälänhädät ja sen sellaiset taas kurittavat Telluksen populaa.

Kesää kohti!