Ajankulua

Vajaan kuukauden päästä se on taas joulu. Nopeasti on mennyt tämä syksy. Vuosi on mennyt taas totutellessa sinkkuna elelyyn ja siihen on jo alkanut tottua. Arki-illat tahtovat olla vähän onttoja, varsinkin kaamoksen aikaan, mutta olen sitten ottanut univelkaa pois ja ihan vain nukkunut.

TV-sarjoja on tullut ostettua vuosien saatossa, katsottavaksi sitten kun aikaa on, mutta jotenkin niitäkään ei ole tullut katseltua, liian passivoivaa touhua. Onneksi kirjoja voi lukea vähissä erin aina jaksamisen mukaan, ja sitten on tullut suunniteltua mökille uusia juttuja kasvimaasta piharakennukseen ja päärakennuksen huonejärjestyksen vaihtamisesta lähtien.

Olen pikkuhiljaa koettanut irrottautua PC-rakentelusta pois, mutta niin vain ajoittain tulee vastaan kaikkea jännää ja ”uutta”. Viimeiseksi on tullut hankittua Machinist x79 v2 -emolevy, Xeon e5 2630v2 (6-core) prosessori ja 32gb ECC-virheenkorjaavaa muistia. Mukana tuli myös i7-3930K, joka tuohon samaiseen emolevyyn natsaa, jos haluaa Xeonista pois.

Tarkoitus on tehdä tuosta mökille kesän sadepäiville pienimuotoinen tilalämmitin – sen verran tehokkaasti tuollainen tuuttaa lämpöä sivutuotteena pihalle – saa sitten nähdä käytännössä, kasvattaako se muuta kuin sähkölaskua.

Muutenpa tässä ei toistaiseksi arkeen ja vapaa-aikaan niin ihmeitä kuulu, jos nyt ei sitten mitään huonoakaan.

Tämmöstä tasasta.