Tekniikka potkii polveen, kusee silmään ja silti sitä rakastan.

Hoksasin että viimeinen palkka tulee huomenna. Ja senkin ällistyttävän epäkohdan, että tililläni oli vielä rahaa jäljellä edellisestä tilistä. Jossain tulevuudessa siinteli ajatus digiboksin ostamisesta telkulle, jotta telkkaria voisi ihan oikeasti katsella silloinkin kun itse tietokone ei ole päällä (ja koska tunnette minut, kone on tosiaan aina päällä, mutta esmes pelejä ei voi pelata järkevästi jos kakkosnäytössä pyörii televisio – kuva pätkii ja peli simuilee satunnaisesti).

No, päätin että käyn katsomassa onko Kitymarketissa pieniä digibokseja ja olihan siellä, nyrkin kokoinen Siemens Gigaset M170C CX. Kaapeliversio. Soitin Suville, kuten kaikkien suurien ostosten alla, ikään kuin vain ilmoittaakseni, en niinkään varmistaakseni. Hehe. Sellainenpa sitten tarttui mukaan ja kämpällä alkoi viritinvahvistinräkin siirtely pois telkkupöydän alta. Johtoja ja pölyä oli miljoonasti. Talon naisväki ei ilmeisesti ole siivonnut, minä vielä vähemmän :x

No, piuhat manuaalin mukaisessa järjestyksessä seinään ja telkkaria päälle SCART1 -liitäntä valittuna. Kuva tulee, jee! Mutta kaukosäädin ei reagoinut mitenkään. Ledi kyllä vilkkui painallusten tahdissa kissansilmässä, mutta ei noteerannut painalluksia sen kummemmin. Piuhojen tarkistus, kiroilua, otsan pyyhkimistä ja Suvin kanssa romanttista tiuskimista. Koko illan sitä nyhrättiin ja ei, ei tullut kalua. Kyllä vitutti.

Tänään kävin töiden jälkeen juttelemassa Kitymarketin asiakaspalvelupisteen kanssa ja siellä ollut tekniik-jampesteri sanoi ettei ole nyt aikaa ruveta testailemaan, että luottaa sanaani. No uusi loota hyllystä, nimeä paperiin ja varulta vielä boksin suojaksi muovipussi, kun ulkona satoi. En sentään pyytänyt antistaattimateriaalia lisäksi.

Kämpällä. Tällä kertaa jätin boksin pahvit auki, että on helpompi pakata rikkinäinen boksi takaisin ja fillaroida kiukusta punaisena Kitymarkettiin. No, yllättäen ledi kissansilmässä muuttui vihreäksi välittömästi sillä hetkellä kun vempeleeseen virta laitettiin, jipii! Sitten<OK> :ta painelemaan kaukosäätimestä ja kyllähän se toimi. Siinä teki jo mieli hihkua kahden kilon siikaa ja chocolate rainia, kunnes päästiin kanavien automaagiseen etsimiseen. Tämä yksilö ei suostunut millään löytämään kanavia.

20% asti se meni kiltisti ja sitten sanoi ettei löydy, lopetetaan. Ei vaikka käsin etsi niin ei. Koetettiin koneen digiboksin piuhalla, joka varmasti toimii. Niin ei jumalauta, ei se toimi! Olikos tässä sitten tiistai-kappale, jossa infrapuna toimii mutta antennikaapelin kontakti ei toimi? Että huomenissa Kitymarkettiin, että tässä toimii se ja tuo ei. Perkele.

No, jonkun aikaa siinä keräsin puhdasta ilmaa keuhkoihin ja koetin vielä kerran siten, että aloitan 266MHz lukeman kohdalta skannauksen käsin (20% kohta automaagiskannauksessa, johon se töksähti) ja sittenhän se löysi kaikki kanavat niinkuin pitikin. Hengen haukkomista ja epäuskoista haltioitunutta parahtelua, se toimii kuitenkin!

Ihanaa. <3