Why I’m not laughing?

Sain käsiini The Office sarjan jaksot ja onnellisena pistin popkornia tulemaan ja valmistauduin myötähäpeän värittämään hetkeen (en muista mikä aika vuorokaudesta oli, joten en määrittele sen tarkemmin). Kuinka ollakaan, ilta meni heti alusta alkaen pilalle: nämä on, jumalauta, niitä jenkkiversioita, kun minä nimenomaan tahdoin brittiversion. Ricky Gerwais on ainoa oikea David Brent, eikä tuo jenkkiversion kulmakarvahirviö. :I

No, ehkäpä tämä on karman kosto siitä, etten ostanut näitä henkilökohtaisesti Stockmannin Hulluilta päiviltä. Siellä nimittäin ensimmäisen ja toisen tuotantokauden bongasin nimenomaan tästä brittiversiosta. Hintaa oli 15.90e / zipale. Nyt ihan normaalina arkipäivänä bongasin erälleen ensimmäisen kauden normaaliin hintaan 11.60e. Kakkoskautta ei löytynytkään sitten lainkaan joten päätin turvautua kaverin DVD-varaston tilapäiseen lainaamiseen.

No, odottelen että cdon.com :sta tulee taas puolen vuoden päästä joku asiakasanelu viiden tahi kymmenen euron alennuksen muodossa, kuten tuli tässä helmikuun lopulla kun edellisestä tilauksesta oli kulunut maagiset 6 kuukautta. Ostin tuolloin PC:lle pelin. Pelin nimi oli ja on Stalker – Shadow of Chernobyl. En nyt muista olenko tännekin jo jorissut siitä, nykyään kun tulee päiviteltyä tätä niin harvakseltaan. Sori.

Työnhakukin on takunnut ihan Tikuna, Oulusta on tämän kuluneen 3… kohta perkele 4 kuukauden aikana löytynyt 3 potentiaalista firmaa, joilla on työnhakuilmoitus ollut ja joihin olen hakenut. En tiedä missä piilee vika, mutta jostain syystä meikäläistä ei haluta palkata, vaikka koulut on käyty, evidenssiä osaamisesta olen tarjonnut portfolion muodossa enemmän kuin tarpeeksi ja ansioluettelokin on ajantasalla.

Palkkatoiveestako se kiikastaa? Mistä minä tiedän, mikä on yrityksen oma palkkaustaso, jos sitä ei missään ilmoiteta. Olen ilmoittanut tähän mennessä kahteen paikkaan Digi-AD:n paikasta (WWW, graafinen suunnittelu ja toteutus, PHP-ohjelmointi) että haluaisin 2 200e / kuukaudessa. Sen pitäisi olla ihan normaali palkka sen luontoisissa hommissa, joissa vaaditaan nopeassa tahdissa valideja nettisivuja, toimivaa kuvitusta ja taiteellista silmää. Mutta ilmeisesti siitä jäi kiikastamaan ainakin toisen firman kanssa. Toisesta ei ole kuulunut palkkatoiveutelun jälkeen mitään. Vittu.

Nyt ihan vasta oli sitten ihan työkkärin omilta sivuilta bongattu työnhaku, jossa vakavarainen yritys haki itselleen vakituista mainos-AD:ta ja sieltäkin tuli kiinnostuneen oloista sähköpostia työnhakupostini jälkeen; kyselivät palkkatoivetta. Edellisistä ”viisastuneena” pistin tällä kertaa 1 800e / kk, joka on kyllä jo hintojen polkemista, mutta on se aina parempi kuin tämä työkkärin peruspäiväraha, 490e / kk. Verojen jälkeen 1800e -palkasta jäisi käteen apaut 1300e, joka ei kyllä minun mielestäni sekään mikään järjettömän hyvä liksa ole.

Eipä herunut paikkaa, ei tullut edes vastausmeiliä. Ilmeisesti yritykset saavat jättää vastaamatta sähköposteihin, mutta jos minä työnhakijana niin teen, olen laiska ja saamaton atomikasauma, jota ei palkata vaikka maksaisin…

Kun nyt kiroilemaan alettiin, niin mikä jumalauta siinä voi olla, että töitä en saa. Luulisi että tällä alalla suurin kysyntä työntekijöille on tasan nyt, koska kesäaikaan ala vaipuu kesälomille ja virkistyy taas syksyllä kohti joulua. Kevään pitäisi olla se vilkkain. Mutta joo, samahan se on tässä kämpällä neppailla ja katsoa pornoa, tuottaa hiilidioksiidia ja haaveilla lotto-voitosta. Mitä suotta töitä tekemään, sama juopotella. Rahaa tulee kuin roskaa tekemättä mitään. Voi perkeleen vittu.

Nälkä lähtee syömällä ja akka juomalla.