Crysis, Crybro, Let us all Cry :P

Tuli ”viimein” hommattua Crysis ja täytyy kyllä sanoa, että petyin. Demo pyöri omalla koneella pelattavasti resolla 1280×960 ja laatu kaikissa medium (e6400/2gb 800Mhz/7950gt 512mb muistilla, ja käyttiksenä XP), mutta tämä koko peli pitää vastaavilla asetuksilla ärsyttävää ”toimin 5 minuuttia sulavasti, sitten lagaan slideshowna 10s ja toimin taas 5 minuuttia” -syklillä, ilman mitään näkyvää syytä. Ensialkuun ajattelin loogisesti, että hei, kun ruudulla on jengiä paljon niin kone lagaa, ei ihme. Vaan kun tuota tapahtuu vaikka tuijottaisin tuulessa heiluvaa puuta 10 minsaa, niin peli muuttuu 5min välein slideshowksi. :P

Juonen kannalta … voi dorkuus :I Demo jäi juuri jännään kohtaan ja asetti mielikuvitusrikkaassa mielessäni hirmuisesti kysymyksiä ja ennakko-odotuksia, mitä sain? Lost -tyyliin lisää kysymyksiä, mutten vastauksia.
En tiedä mitä tein eilen väärin, mutta tehtävä, jossa pitää koululta pelastaa arkelogi ja tuhota koulua partioivat kaksi KPA-tankkia, sössin vissiin jotenkin … tuhosin tankit houkuttelemalla ne bensa-aseman viereen ja jurskauttamalla singolla koko bensiksen pillun päreiksi. Tehtäväantoon ei tullut muuta merkintää, kuin että KPA-tankit on nyt paskana, hyvä hyvä! Ei tullut uutta objectivea, ja luokkahuoneessa piilotteleva kaveri ja arkeologi patsastelivat ilmeettöminä ovea tarkkaillen kun kävin siellä tsekkaamassa välianimaation toivossa. Ei uutta objectivea.

Lähdin ramppaamaan takaisin aiempaan paikkaan, jossa linkkiasemalle jäi tämä kappari väijyyn. No eihän siellä ollut ketään, missään ei ollut ketään. Kanatkin oli hävinneet väliasemilta. Tässä vaiheessa iski jo pieni epäilys (plääh!) että peli on tilahtanut ja olen jäänyt vartoilemaan langolieereja. No, jonkun aikaa pogoilin jotain vesiputouksen seinämää supervoimat päällä siellä viimesimmän siihen astisen kylän takametsässä ja pääsinkin lopulta ylös (minne ei vissiin siitä olisi saanut mennä..).

Seuraavaksi juoksin puron reunaa he-le-ve-tin pitkän matkan törmäämättä kehenkään, kunnes yhtäkkiä kompassi saa potkuraivarin ja taikoo punaisia vihollisväkäsiä järjettömän määrän ruudulle. Pistin superjuoksun (äh, että nämä on banaalin kuulosia suomeksi..) ja jorasin pirunlaukalla vaan eteen päin välittämättä korealaisista, kunnes löysin tunnelin ja yhtäkkiä ruutuun lervahtaa teksti ”objective ’follow path upstream’ completed” ja seuraava vaihe käynnistyy.

Ei tullut langolieereja. Olisi kyllä saanut, minun puolestani. Immersio kaukana. :I