Kalustopäivitystä ja hyvää joulua, minä!

10 vuotta sitten, samana vuonna kuin perustin tämän bloginikin, ostin syssyn aikana 42″ FullHD -telkkarin. Kyllä kelpasi pelata hulppealla 1920×1080 resoluutiolla Half-life 2: Episode 2:sta. Tuntui, että voiko tarkemmaksi kuva enää mennäkään. Noh, tuolloin telkkari maksoi 1200 euroa (ellen vallan väärin muista, yli tonnin enivei).

Tänään kannoin kotiin 43″ UHD-näytön. Tarkkuus on 10 vuoden sisällä nelinkertaistunut, eli työpöytä pyörii iloisesti 3840×2160 -tarkkuudella. Ajatus tämän kokoluokan monitorista sikisi jo syksyllä, kun kävin Oulu Game Labilla tutustumassa tämän syksyn pelituotantoihin ja -aihioihin, ynnä näiden tekijöihin. Siinä yhdellä tutun tutulla sitten oli Philipsin 43″ monitori työnäyttönä ja minä oitis kiilaamaan siihen kylkeen, jotta no onko tämän kokoisessa työnäytössä enää mitään järkeä. Kuitenkin siinä illan aikana vakuutuin, että kaikki käyttämäni softat mahtuisivat skaalailematta nätisti saman kokoiselle ruudulle. Philips kuitenkin rankkautui pois ja taivuin Acerin 430K -malliin, joka vakuutti ominaisuuksiltaan ja sRGB-väritoistonsa sekä IPS-paneelinsa vuoksi.

Hiemanhan se uuden monitorin koko pahvilaatikossaan jo hirvitti kaupassa, mutta yllätävän hyvältä tämä nyt ensimmäisen käyttötunnin jälkeen tuntuu. Saa nähdä, miltä läppärin ruutu tuntuu tämän jälkeen.

Semmoista, joulu on viikon päästä. Töiden jatko varmistui toukokuun loppuun, työt alkavatkin jo 8. tammikuuta, 2018, mikä on ihan jees, kun aiemmin luulin, jotta vasta maaliskuussa olisi seuraavan kerran duunia.

Tämmöinen kiva päivitys vaihteeksi.