Ulkoasun päivittämistä

Morjensta talveen / loppusyksyyn. En ole aikoihin jaksanut panostaa suuremmin tämän saitin ulkoasuun, joten ajankulukseni valitsin tähän nyt valmiista teemoista tällaisen ”paperimedian” näköisen ja kivan kustomoitavan teeman. Vielä varmaan tulee kustomointeja sitä mukaa kuin tulee, footer-osio on liian suuri (no da!) ja pitää vielä funtsia, mitä yhteistyökumppaneitani lätkin header-osioon; yksihän siellä jo onkin.

Muista kuulumisista sen verran, että teen nyt opettajaopintojani verkkaista tahtia kohti exodustaan, huomenna lyön lukkoon kaikki digimerkkeihin nojaavat suoritukset ja kirjoittelen pohdintaesseen tekijänoikeuskurssiin liittyen. Töitä on mukavan väljästi, joten torstaina ei ole opetustunteja ollenkaan ja voin pyhittää sen näihin opettajaopintoihin täysin.

Maantantain ja tiistain vietin opettajakorkeakoululla tekijänoikeuskurssien kontaktiopetuspäivillä ja ihan mukavasti sieltä sai uutta kulmaa osaksi nykyisiä ja tulevia kursseja – hyvin on valittu nuo valinnaiset kurssit mielestäni, siten että aihepiirinsä osuvat ”jokaiselle” jollain tavalla, sopivan korkealla tasolla mentiin ja syvennettiin tilannekohtaisesti luennoilla, millasia kysymyksiä meille opiskelijoiden rooleissa sitten juolahtelikaan mieleen.

Mulla on ollut päällä arjessa ja vapaa-ajalla perinteinen syysmasennuskausi, mutta mietin tässä että suurimmaksi osaksi se stressi syntyy siitä, että koko ajan mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän sitä peilaa oma edistymistään suhteessa muihin. En ole koskaan nähnyt itseäni perheenisänä, ja vuosi vuodelta vielä vähemmän edes parisuhteessa kenenkään kanssa. Arvostan melkotavalla omaa vapauttani, ja sitä että saan tehdä asioita sitä mukaa kuin ne koen tekemisen arvoisiksi. En halua tehdä asioita sen mukaan, miten pitäisi tehdä, näön vuoksi tai muutenkaan jos se sotii omaa ideologiaa tai elämänkatsomusta vastaan.

Miksi sitten stressatakaan sellasista asioista kuin lapsettomuus, yksinäisyys tai ajoittainen rahattomuuskaan?

Niimpä, elämä on seikkailu, jokaisella oman näköisensä ja ainakin joissakin määrin kiinnostava.

Ja tämä on minun seikkailuni :)