Lo(s)kakuun o(s)toksia

Tulin sitten impulssina ostaneeksi ulkomaille muuttavalta kaverilta käytetyn läppärin. Aiempi Asus1201n miniläppäri on kokonsa puolesta ollut mitä miellyttävin matkakumppani, mutta auttamattomasti liian hidas sovelluksille, joita tarvitsen niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Okei, kyllä se Notepadia pyörittää mukavasti. Tuota kevyemmistä kevyintä tekstieditoria, jossa tunnun viettävän läppärin kanssa asioidessani suurimman osan ajasta.

Työkoneella pyörii tietysti Sublime, mutta läppärille en ole jaksanut erikseen laittaa, menee se kevyempi notarikin siinä vallan mainiosti. Harvemmin reissun päällä jaksaa kirjoitella muutenkaan tuhatrivisiä koodikötöstyksiä. Noh, olipa miten oli, minulle uusi läppäri tuolla rallattelee käyttöjärjestelmäpäivityksiä sisäänsä ja ääntä ja videota jaksaa pyöritellä nätisti mennen tullen.

Eikä tietenkään saa unohtaa huvia, miniläppärillä pyöri vuoden 2008 tjsp pelit ihan mainiosti, ION-pelinäyttis jaksoi niitä vanhempia pelejä pyöritellä yllättävänkin ripeästi.

Uudessa läppärissä hyrrää Intelin duocore i5, kellotaajuudella 2.6ghz / ydin. Hyperthreadin kanssa näkyy tietysti 64-bittisessä Windows7:ssa 4 ydintä. Netin mukaan tuo kellottuu vakaasti 3.3ghz per ydin mutta tuskin tulee kelloteltua, ellei se mene kätevästi speedsteppingillä tjsp suoraan softalla. Muistia on mukavat 8 gigatavua, ja tallennustilaa 320 gigaa. Näyttö on 14″ LED-näyttö ja tarkkuutena natiivisti 1600×900, mitä katselin tuossa katselukulmia, niin väritoisto on kautta linjan hyvä, vääristymiä ei tule sivustakaan kuikuillessa – onko se sitten hyvä vaiko eikö, en osaa sanoa.

Erikoisuutena tuosta löytyy enempi vähempi hyödyllinen sormenjälkitunnistin, mutta omalla palaneella kouralla olen huomannut että oikea etusormi antaa niin vilkaasti eriävää dataa sormenjälkiskannauksella, että pistin mokoman featuren oitis pois päältä. Vahvassa salasanassa makaa meikän datan onni ja turva :P

Toisena ominaisuutena tai omituisuutena tuosta löytyy kaksi näytönohjainta. Perinteinen Intel 4000HD sekä sen lisäksi omalla 512mb muistilla varustettu Nvidia 420M. En ole tuota vielä koittanut vaihdella, Intelin omakin piiri jaksoi pyöritellä kahta näyttöä fullhd-tarkkuuksilla leikiten. Sain kaupantekijäisiksi vielä repun ja telakan tuohon kaveriksi :)

Ainiin joo, stressiä on pukannut töissä kiireiden vuoksi ja autosta oli palanut vasen etuvalo, jota koitin isoine kourineni vaihtaa, vasen meni kivasti, mutta oikean valon taakse eivät kourat taipuneet – eivätkä meinanneet taipua Shellin huoltajallakaan. Ikkunanpyyhkimen kanssa myös tapeltiin aikamme, öljyä kaipasi nivel niin jopa taipui takaisin paikalleen nätisti napsahten, vailla väkivaltaa. No, nyt pelaa valot ja vinkkari. Jee.

Toivottavasti töissäkin työkiireet vähän helpottavat, niin ei tartte stressata öitä myöten.