Paskakaupunni

Jooh, ensimmäisen työviikon olisin mieluusti lopettanut perjantai-illan aikana tapaamiini tuttuihin ja näiden kanssa jutteluun, vaan odd godsit heittivät sitten vaihteeksi venailemaan 3.5h ajaksi yhteispäivystykseen OYS:iin.

Olin just hakenu safkat keskustan Mäkkäriltä ja joku jannu kysyi pihalla jotain, en muista mitä. Yhtäkkiä se vaan läppäsi poskelle silleen läps-läps-läps-LÄPS ja viimeseen vielä rannetta mukaan, minä että mikä vitun apina nää oot että lopeta tommonen pelleily.

Lähdin siitä kävelemään ja jätin sen jätkän kavereineen aukomaan päätään, ei kiinnostanut semmonen amismeininki.

Aloin ottaa sitten videokuvaa entisen kantapaikan paikalla nykyisin ammottavasta purkutyömaasta. En edes hoksannut, että nämä järjen kalifit olivat seuranneet siinä parin askeleen päässä, sanoivat ettei saa kuvata ja että pitää pistää kamera pois.

Minä olin että jaa mitä, kuvaan kyllä tuota maisemaa, enkä ketään ihmistä?

Siinä alkoi tulla sitten sitä kärhämän uhkaa, niin tempaisin juoksuun. Oikeassa kädessä iso pussi safkaa ja vasemmassa kännykkä – mietin että minä en jätä safkoja maahan ja ala tapella minkään turhan takia tässä.

Juoksin Kofeiinikomppanian eteen noin sadan metrin päähän ja pysähdyin puhaltelemaan ja ottamaan hörppyä limpparista, kun kaikki pimeni.

Se jompi kumpi niistä huutelijoista ja läpsijöistä oli seurannut siihen ja löi suorilta keskelle nenää kun istahdin alas. Että semmonen päätös perjantaille.

Heräsin hetkeä myöhemmin verilammikosta matalan betoniaidan takaa, olin kai pudonnut kyljelleni sinne istumabetonipenkin taakse ja kaksi hysteeristä tyttöä tuli minua siitä nostamaan ylös. En tajunnut yhtään, miten pahasti oli käynyt.

Poliisit tuli jossain vaiheessa ja kysyivät että oonko tietonen mitä on tapahtunut ja sanoin vaan että joku seurasi ja löi turpaan, eikai tässä sen ihmeempiä. Luulin kans jossain vaiheessa, että sataa ja kysyin voidaanko mennä maijaan jatkamaan kuulemista, kun käsille sataa vettä.

Noh, ei ollut vettä, vaan naamasta tihkui verta semmosella tahdilla paitaan ja siitä edelleen käsille, että tuntui vesisateelta.

Ambulanssi tuli, ekana pilli suuhun että puhalla, miten päissään olet. Yritin kysellä, että miten tästä pitäs jatkaa niin katsoivat vaan tylysti ja juttelivat keskenään, tuntui että minä olen tässä se syyllinen ja rikollinen. Heittivät OYS:iin odottelemaan ja löivät 14~ euron laskun kouraan kyydistä.

Ensiapuhoitaja vielä autossa sanoi, että mullahan kävi hyvin kun pääsen sieltä OYS:sta kotiin 8e omavastuulla taksilla. Saatanan hyvä tuuri kävikin, sanoin. Nokka paskana ja vaatteet veressä, voi että ku olin ajattelematon miten sattukin hyvä tuuri.

3.5h jaksoin odotella, sitten kävin ilmoittautumassa ulos listoilta ja kävelin kotia – vetäsin 1.5l vissyä ja sinkkitabuja magnesiumin kanssa ja rupesin nukkumaan ja pistin luurin torkuttamaan 2h välein – sain 6h nukuttua ja aina välissä herätessä laskin kaks numeroisia lukuja keskenään kerto- ja jakolaskuina, että huomaa pysyykö älli kallossa.

Puhistelin haavauman sitten tuossa, ei se loppuunsa onneksi niin pahalta näytä. Palkeenkieli ja reikä poskiontelon kohdalla, pureskelin kokeeksi jäistä suklaata ja hieman tuntoarka on oikean posken yläpuoli, mutta mitään ei tunnu onneksi olevan murtunut.

Se tästä vielä olis puuttunut, jos kallossa olis murtuma tai hampaita mennyt katki.

Tein rikosilmoituksen netin kautta. Aiheesta on olemassa videoklippi, jossa kuuluu läpsijän sössöttävää änkytystä ja hivenen Kempeleläinen puheenparsi. Meidän ohi ajoi maijakin, että toive elää että dashcami on kuvannut sankarin talteen nauhalle.

Hyvää uutta, alkavaa viikkoa teillekin.