Askartelua ruudun ulkopuolella

Kiitokset Jaanalle, joka lahjoitti vanhat kajarivanhukset harrastusvapaan sinkkuihmisen illan riemuiksi. Kajareista saatiin irkkiporukan kanssa kaivettua seuraavia statseja, elementit ovat Philipsin ad 80603/W4 -malliset (matalat taajuudet) ja koitan nyt ehjätä noista rikkoontuneet ripustukset maailman halvimmalla patentilla, paperiliimalla ja halkaistulla puutarhaletkulla.

Jos ääni kuulostaa sonnalta, kolvaan elementit irti kontakteistaan ja vaihdan elementit päittään uusien kanssa.

Noilla keskiäänen ja korkeiden potikoilla tuskin on mitään reaalimaailman funktiota, passiivikaiuttimista kun on kyse, niin ne ovat ainoastaan potentiometrisäädöt äänen ”jollekin osalle”. Kiva silti päästä kuuntelemaan, millaista soundia noista irronnee.

Kajarit ajattelin kiikuttaa sitten jossain vaiheessa porukoille, muistelen että siellä pitäs olla jouten jemmassa vanha JVC:n vahvistin, joka sopii mitä parhaiten noille kajareille – saattavat kulkea aika käsi kädessä ikiensäkin puolesta.

Tässä vielä kuva kajareista, elementti irrallaan. Näyttäis olevan ihan näpäkässä kunnossa noin muuten, eikä fyllingeissäkään ole merkkiä kosteudesta, eli elementit uusintaan tai vaihtoon ja hyvä tulee.

Tämmöstä tänään.

PÄIVITYS: Kajari valmiina – Kajareiden ääni on tosi hyvä, yllätyin posetiivisesti, kuten tirehtööri olisi ehkä myös voinut.