Vastuullisuus ja hiilijalanjälki

Vittu että on alkanut ärsyttää tuo otsikon sanapari, eri toten tuo jälkimmäinen.

Miksi yhtäkkiä on niin saatanan paha asia, jos omistaa oman auton tai käyttää sähkökiuasta 3 kertaa viikossa saunoakseen? Onko sitä muuttunut jotenkin herkemmäksi, kun nyt on itsellä mahikset tällaiseen käyttäytymiseen? Vai onko lapsellinen vastuunvälttelijä jos ei kanna yhteistä vastuuta pallon tilasta ja käytä julkisia?

Ja miksi näistä julkisia suosivista suuri osa on opiskelijoita, jotka saavat matkoista enivei sen puolet hinnasta pois?

Meikällä on myös pienoinen varasto vanhoja energiaa tuhlaavia hehkulamppuja, joiden valossa eivät silmät kipeydy ja näkee jopa lukea, toisin kuin energiansäästölamppujen kanssa. Nämä Maapalloa tuhlaavat lamput myös palavat täydessä terässään heti päälle kytkemisen jälkeen, eivätkä vasta vartin päästä.

Olen katsellut autoja. Tarvitsen ison auton, sillä pienissä autoissa on järjestään pienet sisätilat ja tällaisena luonnonoikkuna ollessani 196cm pitkä ja jalkojen ollessa 70% kropasta, sitä kaipaa sitä tilaa. Ei riitä 80% olevissa olevista autoista, kun ei vain mahdu. No, isommissa autoissa on sitä tilaa, mutta sen lisäksi että tilaa on sisätiloissa, tilaa löytyy myös koneesta.

Volvon V70 ja Skoda Superbin koneet olivat heti 2.5 – 4.0l ja sehän tarkoittaa suoraan sitä että planeetta itkee taas .. okei, itkisikin planeetta, mutta kun itkevät rakkaat ystävät, että hiilijalanjälki kasvaa ja että eikö pienempi kone riittäisi. Meikälle riittäis hyvin 1.8l, manuaaliboksilla oleva sedan-mallinen henkilöauto, jossa ajokilometrejä mielellään alle 250tkm ja vuosiluku saisi olla tämän vuosituhannen puolelta.

Miksei autoista voi ilmoittaa edes summittaisesti sitä minkä kokoisille ajomukavuus on optimoitu. Totta sitä autokoulussa osasi ajaa pienemmälläkin kotterolla, mutta ei se pidemmän päälle aiheuttanut kuin vitutusta ja kramppeja jalkoihin.

Että jos nyt päädyn ostamaan 2.5l koneella varustetun auton, pitämään hehkulamppuja päällä kämpällä ollessani ja käyn saunomassa muutaman kerran viikossa, niin toki siitä saa mainita, mutta minä en välitä siitä. Kukaan ei ole sen huonompi ihminen kuin toiset, joten jos vituttaa että Maapallo on menossa kohti tuhoaan vaikka _itse_ on täydellinen ja muut huomioon ottava, niin  ei auta kuin mukautua tai jatkaa huomauttelua.

Jossain vaiheessa voi tosin olla, että niiltä joille huomautellaan, palaa hihat. Mulle tais tänään käydä niin.

Toisin sanoen, jos hommaan opiskelijastatuksen, niin pääsen herjaamaan yksityisautoilua. Jos hommaan paskoja energiansäästölamppuja, pääsen nillittämään hehkulampuista. Etenkin, pääsen nillittämään muiden asioista, muille ihmisille, koska tiedän jo itse olevani täydellinen ja kunniallinen ja Maapallon paras kaveri.

Voi jeesus meitä.