Matkaraportti / Tampere

Noniin, ei ollut huono reissu tämä. Hostelli oli viihtyisä ja varsin asiallinen 25e/yö -hinnoitteluineen; tupakavereina oli pääasiassa brasseja ja suureksi yllätyksekseni siellä oli myös naisia samassa yöpymätilassa (jota en pitänyt huonona asiana ollenkaan, örh). Hirmusti en kyllä aikaa tappanut hostellin tiloissa, vaan pyrin seikkailemaan kaupunkia ristiin ja rastiin tässä mielestäni oikein onnistuneesti … onnistuen.

Monesta rakennuksesta tuli mieleen Oulu (niistä vanhemmista) ja asemakaavasta taas Helsinki. Perjantaina starttasin sen sightseeing-painotteisen reissuni Hervannasta, josta Px:n ja tämän Tampere-tuttujen kanssa lähdettiin bussilla kohti keskustaa. Liikaa mäkiä oli muuten meikän makuun muuten mainiossa cityssä. Jäin Åkerlundin kadun kohdalla pois Px:n vinkkaamana (muuten olisin mennyt ohi :P) ja pikkuisen penkomisen jälkeen se Dream Hostels löytyikin. Meikähän nohevana lähdin bussista ihan väärään suuntaan aluksi, kunnes törmäsin pieneen lampeen josta hoksasin että hei, se suunta on 180-astetta toiseen suuntaan nyt.

Kamat jätin säilytyslokeroon ja pikkutakin kuivumaan (oli päässyt hiessä kostumaan reissussa) punkan tikkaisiin ja olin valmis Tampereen yöelämään. Kello oli siinä yhdentoista korvilla. Suuntasin junarautatien alitse kohden keskustaa ja pienen tuloksettoman rimpuilun kautta löysin Tillikan terassilta tuttuja naamaa by Marja ja Julia. Siinä istuiltiin ja höpöteltiin joutavia tunteroisen verran, kunnes porukkaan joinasi tummahiuksinen mimmi, joka tuntui laittaneen väärän asun ylleen kun miespuoliset pyörivät ympärillä liian tehokkaasti :D

No, tämän mimmin kanssa tuli poristua sitten koko ilta aika tehokkaasti; kyseltiin siinä porukalla kuorossa että mikä se on tämän kaupungin viihtyisin baari ja saatiin vastaukseksi että Monttu on älytön räkälä, Zarillossa olis maukasta safkaa ja sen yläkerrassa ”värikäs” baari (käsitin tämän homoviitauksena, mutta myöhemmin siitä ohimennessä saattoi olla kyse myös trancen soitteluun kun sieltä lappasi happopäitä ulos :o). No, Monttuunhan se luonnollisesti mono veti ja olipa helvetin kiva paikka!

Semmonen Snooker Time + Hevimesta +  parempaa musaa. Ei ollut räkälä meikästä ollenkaan, mitä nyt katto liian matalalla meikäläiselle, muttei tuolla onneksi mossata tarvinnut. Tyttöjen kanssa siinä horistiin ja päiviteltiin, uuden tyttösen kanssa vertailtiin luureista musamakua ja pelottavan yksiin meni, joukossa toki monia oudokkejakin.

Siinä innostuin kysymään että mitä on uustytöllä suunnitelmia lauantaille (kun ite olin menossa särkänniemen kautta koskipuistoon pussikaljalle) niin tämä että grillibileethän ne olis Hervannassa luvassa. Ei mitenkään yllättävää, että koko Tampereen naisfaunasta onnistuu seuraan liittymään Px:n grillibileisiin menevä tyttönen :D Odd god’s must have been laughing that time :D

No, ilta päättyi sitten huonoksi onnekseni hostellille vaappumiseen, jos kohta siellä oli ihan kiva jutella parin brassimimmin kanssa Ukrainan reissusta ja yleisesti hostelleista. Mukavaa siksi että oltiin kaikki yökamat yllä sängyillä makoilemassa ;)

No vaan joo, lauantai starttasi perinteisesti helvetin väsyneenä 07.00 jolloin koko muu yöpyjäsakki tuntui saavan saman signaalin siirtyä ilmaiselle aamiaiselle (kahvia ja teetä) yleiseen keittiöön. Meikä parttasi mokomat, kun ei ollut hinku kuin nukkua. 11.00 maissa katsahdin luuriin ja Julialta olikin tullut niillä korvilla viesti että aamiskat naamaan ja Särkänniemeen, välissä koukata Ylösen terassilla.

Meikä oli vartissa Ale Pubin terassilla vissyn ja oluen ääressä, Ylösen ja jonkun Säkylän kapiaisjuhliin menevän vanhan pohojalaasen isännän kanssa tarinoimassa; tytöt tuli akateemisesti myöhemmin apaut vartin meikän jälkeen. Stockan herkkuosaston ja Eeron mukaan noukkimisen jälkeen bussilla Särkänniemeen ja siellä sitä tuli katottua pahoinvoivia hyvinvoijia ihmevemputtimissa, joihin meikällä ei paikoin pituuden, paikoin painon vuoksi ollut asiaa. Eipä siinä, meikä on aina inhonnut niitä laitteita, joten kamalan suurta vitutusta en kokenut missään vaiheessa vemputtimista killumisen puutteesta :)

Nopein vehjes taisi olla Näsinneulan näkoalatorniin vievä hissi (7m/s!) joka löi korvat tukkoon mennen tulle. Kalja tuli nautittua Ylösen ja Eeron kanssa korkeuksissa, paikoin maisemia, paikoin venäläisten naisturistien perseitä ihaillen :x

Delfinaarioon ei menty kun uustyttö sanoi että ne elukat voi huonosti. Lienevät olleet nekin perjantaina rimpsalla kupittamassa… vaiko eivätkö :p

Uustyttö ei kyllä ollut mukana Särkänniemessä, vaan se sanoi tuon delfiinien habitukseen liittyvän kannanoton aiempana iltana.

Kamera muuttui kuolleeksi painoksi kun huomasin ladanneeni mukaan väärät ilmeisen tyhjät akut. Hauskimmaksi aikuisten laitteeksi osottautui yllättäen muksunaarion takana oleva terassi, jossa lonkero jos toinenkin tuli kumottua kesäpäivän kuumentamaan systeemiin. Viiden maissa kaikki hauska oli koettu ja poistuttiin takaportin kautta Teboilin pihaan tilaamaan tilataksia keskustaan siirtymisen nimissä.

Soho-nimisessä futispainotteisessa baarisafkalassa käytiin nauttimassa kuka mitäkin, itse Tarflanger (tai jotain sellaista) -nimisen pekoniburgerin ranuilla ja fostersin tuopilla. Siellä soi ihan oikeaa musiikkiakin kuten Pendulumin uusimmalta levyltä tullut Salt in the wounds. Arvostin ja tykkäsin. Siinä meinasi väsymys iskeä päälle sen aterian päälle, mutta työvuorostaan vapautunut Ville kuitenkin sai uutta puhtia väsyneeseen seurueeseen kun lähdettiin Koskipuistoon istuksimaan hyvään seuraan. Marja ja Julia kävi tässä välissä ehostumassa illan vonk.. istumisiin ja itelläkin oli tarkotus muka käydä paitaa vaihtamassa vähemmän hikiseen, mutta laiskotuksen kurimuksessa skippasin sen rastin.

Koskipuistossa oli pirun nättiä, semmoinen kahden padon välissä oleva puistikko kukkaistutuksilla ja vanhalla Frenkkel-nimisellä tiilitalolla buustattuna (plus miljuunalla kännäävällä teinillä). Hightech-vessakin bongattiin ja meikästä se kaiken hypen jälkeenkin oli vain metallinen tötterö, jossa oli valoja enemmän kuin keskiverrossa UFO-havainnossa.

Puistoilun jälkeen kun pimeys oli laskeutunut Tammerforsin jylhille hartioille suunnattiin taas Marjan ja Julian kanssa Monttuun. Ylönen ja Eero olivat tässä vaiheessa partanneet seurueestamme, Ylönen Helsinkiin ja Eero kotiinsa Pispalan huudeille. Montussa oli ihan hauskaa, jos kohta tyttöjen humalatila alkoi olla sitä luokkaa että hirvitti ja itellä ei tuntunut humala oikein missään, joka hirvitti sekin vielä enemmän.

Kahden maissa vihelsin pelin poikki ja tytöt lähti hotellilleen ja minä seikkailin jälleen eri kautta Åkerlundin kadulle ja luulin siinä sillan alituksen jälkeen joutuneeni rankkasateeseen, mutta se olikin mahatautinen naakkapari. Niitä lintuja oli varmaan satoja. Ja onneksi sain väistettyä kirjaimellisen paskasateen täpärästi nojaamalla aurinkokatoksen alle. Ei tullut guanoa otsaan, jei \o/

Aamusella heräsin.. yllättäen ilman minkäänlaista krapulaa ja pakkailin kamat reppuun, pötköttelin yhteentoista asti sängynluovutukseen asti ja kävin juttelemassa mukavia respan tyttösen kanssa kunnes parttasin pihamaalle ja kävin ostamassa vissyn lähikipsalta ja tunnin siinä odottelin Julia & Marja -komboa saapuvaksi että mennään vielä päivä tuhlaamaan kunnes iltapäivällä jatkemaan omiin suuntiimme; tytöt Helsinkiin ja minä Ouluun.

Siinä tuli tytöille ostettua pyyhettä ja itelle jäätelöö ja myöhemmässä vaiheessa kävin Raxissa koomaamassa jäätelöt limpparimukiin, mutta muuten oli kyllä onnistunut päivä sekin. Siitä bussilla Herwoodin synkkiin metsiin (Hervanta) ja parin tunnin legojen ihastelun ja outojen musavideoiden katselmuksen jälkeen lähdettiin Px:n kanssa ajeleen Oulua kohden kantatie E63:sta pitkin, jonka varrelle herra Sattuma oli ripotellut varsin mukavan näköstä maisemaa ja pysähdyspaikkaa.

Matkan varrella tuli stalkattua varsin hauskasti nimetyn kiinteistöfirman markkinoima OK-talo, firman nimi Köyhä & Poika. Nyt en just saa päähäni, missä se tönö oli, mutta 4h + k + sauna ja kaks kerrosta se oli ja hinta 77.800e. Jos olisin vapaaherrana, vapaana töiden kahleista, niin sinne voisi vaikka muuttaa. Keskelle ei mittään :D

Mutta kun en ole, niin jään jännäämään yhtä meiliä nyt tässä, joka voi vaikuttaa lähitulevaisuuteen varsin paljonkin. Tällä kertaa tosin positiivisesti…

Tämmönen trippi. Koska Savonlinna?