7″ ARM / 256mb RAM / 2 GB NAND-FLASH / 800×480 paneeli

Tuommosen osti. Makso 30e ite laite ja toiset 30e rahti Kiinasta Suomeen ja tullin kutale tahtoi vielä 23% kokonaissummasta (66.51e) eli 15.35e arvonlisäveroa. Eli 75.35e pätö vehkeestä pulitin kaikkinensa, toimitusaika 2 viikkoa 3 päivää ja paketti kondikseltaan kiitettävä, laite pienempi vielä kuin ajattelin ja muistia tosiaan 256mb sen 128mb sijaan mitä mainosteksti sanoi ja taisi tuo prossukin olla 8850 eikä 8810.

Mitäpä olen ehtinyt sillä testailla? No, linjalähdöstä nauhoitettu kaossilator-soundi kuulosti peltiseltä vuvuzelalta (l. pieremiseltä tyhjässä peltivadissa) ja sainpa sen saman tien jumiinkin pariksi tunniksi. Tässä vaiheessa kehoni ei-autonomiset osat kytkivät minut unitilaan TV-tuoliin ja tästä heräsin puolitoistatuntia myöhemmin siihen että painoin miniminiläppärin virtanappia niin kauan että se sammui täysin.

Buutti kestää nollista käyttöjärjestelmän (Win CE 6.0) starttaamiseen noin  10 sekuntia, mikä on mielestäni, ylisanoja säästelemättä, ihan vitun käsittämätöntä! Koko laite siis käyttökunnossa 10 sekunnissa. Black fuckin’ magic!

ScummVM -virtuaalikonetta tuolle koitin tarjota, laihoin tuloksin; sama kävi Open SSH-clientille, mutta ajattelin penkoa tuohon tuota CE-dedikoitua softaa paremmalla ajalla (eli joskus muulloin kuin tasan nyt) että eiköhän tuo tuosta nouse ihan käytettäväksi kokonaisuudeksi.

Liitäntäntöjä minipirussa on 3 x USB 2.0 porttia, yksi RJ-45 portti ja SD/MMC/mitälie -korttiadapteri (johon pistinkin jo 256mb SD-kortin) ja kuulokkeille ja mikrofonille portit on. Joita tuossa yllä jo mainitsinkin testanneeni.

Pitää koettaa Kaossilatorin nauhoittamista vielä tavan 3.5mm – 3.5mm jack-to-jack -piuhalla, tuo linjalähtöhän ei vahvistettua signaalia tosiaan pistä, joten peltivannan pieruorkesteri-efekti saatoi johtua siitäkin. Todnäk tasan siitä.

Langattomia verkkojahan tuo myös tukee, standardi taisi olla 801.11g ja sitä ajattelin huomenissa testata Pan-Oulun kuuluvuusalueella tuossa enemmän keskustassa. Tässä se ei enää syystä tahi toisesta kuulu niin millään. Vuosi sitte kuului.

Mikäpä se on tämän minarin käyttötarkoitus sitten; no, sehän on, kun jos ja kun tulee reissuja, joissa tarvitsee tallennustilaa ja varmaa nettisurffausta niin se. Ei ole keyloggereita (paitsi jos itse pistän) ja ei tarvitse varata Wlan-yhteyttä kummallisempaa että saa blogia päiviteltyä tai kaossilointeja tuutattua bittiavaruuteen.

Oikeata musatuottamista ja taltiointia varten on sitten tuo Asuksen 1201N edelleen olemassa. Sitä nyt ei kuitenkaan ihan todella päissään tai muutoin varomattomissa valtioissa ja olosuhteissa kehtaisi hävittää tahi itse ojaan heittää, joten siinäkin suhteessa tuo 30 euron miniminiläppäri on pätevä verme.

Kyllä nyt on koneita. Taas vähäksi aikaa, milloinkas ne 3d-näytöt tuleekaan massatuotantoon… :x