Asuntokuumetta, autokuumetta …

Ja vain kuumeeseen se taittui. Kesällä sairastaminen on jo muutenkin från arslet, mutta se, että se ajoittuu tasan viikonlopulle on vielä pöljempää. No, ehkä tämä turhasta revitty stressi vain manifestoitui ihan konkreettiseksi kuumeeksi ja ihan hyvä että se tuli kahdessa päivässä lusittua sen sijaan että olisi nyt tulevana perjantaina startannut.

Meikällä nimittäin alkaa kahden viikon loma. Ensi vuonna sitten kokonainen kuukausi, mutta nautimpa tämän pätkän tasan tässä vaiheessa (kun lämmintä vielä joten kuten on ilmassa) ja ensivuoden kesälomaa joutaa miettiä koko loppuvuoden tässä.

Tosiaan, yhtä ASO-kämppää tuossa funtsailin, tein laskelmat viiden vuoden laina-ajalle ja laskin mitä se tekisi vastikkeen kanssa ja olin jo niii-iii-iin lähellä rimpautella pankkiin että josko lohkeaisi semmoinen neljäntoista tontun kokoinen laina teiltä, että minä haluan muuttaa Hietasaareen!

Laskelma, joskohta matematiikka ja loogisuus on aina ollut Akilleen kantapääni, oli muotoa tämä:

Lainan määrä 14 000e. Laina-aika 5 vuotta. Lainalaskurin mukaan tämän hetken viitekorolla lainalyhennyksen kuukausiosuudeksi olisi muodostunut 238e. ASO-kämpän vastikkeen määrä olisi ollu 377e/kk  eli yhteensä 615e/kk.

Tähän toki päälle välttämättömät kuten vesi ja sähkö (netti kuului asuntoon 50e aloitusmaksun jälkeen ilmaiseksi), bussikortti talvella tahi myöhemmässä vaiheessa auto (vakuutuksineen, korjauksineen, polttoaineineen, autopaikka 10e/kk) eli jotakuinkin 700e/kk (bussi) tai 800e/kk (oma auto), eli ihan hyvin hanskattava kokonaisuus.

Mutta kun sitä ei koskaan tiedä. Toki nyt näyttää kaikki hyvältä taloudelliselta kannalta, mutta sitä on saanut kantapäiden kautta oppia kaikki ei aina mene kuten paperilla on suunnitellut. Niinpä, hyvin itselleni ominaiseen tapaan, päädyin vaihtoehtoon B. Yllätys!

Säästän omatoimisesti jokaisesta kk-palkasta osan sivuun (aivan kuten tähänkin asti, mutta nyt kaikki suurempi välttämätön on hankittu tai heitetty unelmien pilvilinna-tarralla varustettuun lootaan jemmaan) ja voin pistää hieman enemmän kuin tällä pankin lyhennystahdilla olisin voinut pistää, talteen. Pääsen siis nopeammin tähän välietappiin, 14 tuhanteen jyyröön.

Ja eihän sitä ikinä tiedä, jos tuleekin jotain ennakoimatonta menoerää, niin sitten on ”pahan päivän kassa”, mistä voi ottaa – pankin kanssa toki onnistuisi myös, mutta laina-aika pitenisi ja/tai lyhennysmäärä kasvaisi.

Eikä tartte ressata. Vaikka mulla jo lienee mahahaava kitarisoissa asti :)

Niin tosiaan, lomahan se perjantaina alkaa ja jotain pitäs vissiin keksiä.  Ensialkuun ajattelin pyörähtää Savon mualle porukoita moikkaamaan ja koiria rapsuttelemaan; Villeähän sitä pitää ehottomasti moikata (ja Piiaa) ja Juikin ja Minnan luona ajattelin käydä (kun Minna vartavasten aamusella fäseböökin shätissä kutsui :) )

Perhe-Tolonen taitaa olla ristikkäin samalla aikaa Oulussa, ainakin siihen käsitykseen jäin, mutta sielläpä Iippolandiassa kerkee tieten venyä nyt pidempäänkin kuin vain vlopun verran. Juhosta tahi Jontasta ja Caritasta en tiiä, mitä meinaavat ja missä, tarvinnee kysyä kunhan Jontta tulee online.

Kännykkään en oo jaksanu pistää numeroita kavereilta ku luulin että luurin korjaus vie vaan pari viikkoa, mutta nähtävästi ei, niinpä täten aattelin Iisalmi / Kuopio / Jyväskylä -akseliston ainakin lisäillä luuriin. Henkkaa ja Merjaakin (ja Lauria) olis kiva nähdä (viimeksi näin vuosi sitten Ukrainan jälkeen :o) .

Tämmöstä, jatkan seuraavaan merkintään tuosta miniminiläppäristä ni on helpompi kategorisoida tägit. :P