Tykkään syksystä

Tykkään syksystä, koska puissa on monia värejä ja ei ole kesän tyyliin aivan liian kuuma aivan koko ajan.
Tämä syksy on kyllä ollut varsin lämmin, nytkin on kirjoitushetkellä +6°C, ja huomenna pitäisi olla syysmyrskyn ja mielenkiintoisesti lämmintä +12°C verran – epäilen.

Tykkään myös siitä, miten tämä syksy on muovautunut juuri sellaiseksi kuin se on, muovautunut. Toistan nykyään paljon samoja sanoja, joskus se ärsyttää, mutta pyrin säilyttämään lauseet mahdollisimman eheinä, etten poistele moneen kertaan tekstejä ja kaunistele lauseista sellaisia, että ne näyttäisivät virheettömiltä.

Koska minussa, sinussa ja meissä kaikissa on virheitä, ja ne tekevät meistä meitä.

Tykkään tästä syksystä siksikin, että olen saanut monivuotisen unelmani monen askeleen verran lähemmäs konkretiaa, joku voisi sanoa jopa, että olen jo saavuttanut sen. Ostin oman talon keskeltä metsää, omasta rauhasta, mutta juuri sen verran läheltä Oulua, että se on sopivan kaukana.
Tuleva talvi kertoo paljon siitä, miten paljon lämmitykseen menee kilowattitunteja eli suomeksi sanottuna euroja, mutta ensi kesän aion asua tuolla toisessa osoitteessa niin paljon kuin ikinä pystyn. Kuvia nakkelen tänne sitten sitä mukaa kun saan siitä muovattua (enemmän) itseni näköisen paikan.

Kyseessä on alkujaan 50-luvulla rakennettu rintamamiestyylinen ”mummonmökki”, joka on ihan ryhdikkäässä kunnossa rungoltaan, mutta kaipaa piakkoin (ensi kesää vasten) kattoremonttia. Haluan siihen peltikaton, josta moni on sanonut, että sateen ääni kuuluu häiritsevästi. Minua se ei haittaa, sillä pidän sateen äänestä, ja peltikatolla lumikaan ei viihdy niin paljon kuin (nykyisen kaltaisella) huopakatolla.

Vapaa-ajan suunnitelmat siis päivittyivät pitkälti mökkivetoisiksi, ja ajan kanssa voi miettiä sellaistakin vaihtoehtoa, että muuttaisin kokonaan tuonne piilopaikkaani, autolla sieltä kulkee reilussa puolessa tunnissa sivistyksen pariin, joten ainakaan näin sulan aikaan se matka ei kummoisesti muuta mitään.

Seuraavia askeleita tulevat siis olemaan tuon energiasyönnin tsekkaaminen, kattoremontti, ja jossain vaiheessa nykyisen piharakennuksen purkaminen ja uuden autotallin / askarteluhuoneen rakentaminen; samalla uuteen piharakennukseen pitää tehdä valmius saunalle, suihkulle ja vessalle – ovatko ne sitten puu-mallisia (kaikki kolme) – jää ajan näytettäväksi :)

Askel askeleelta kohti fantasioita.