Helmikuun tuumailuja

Lunta puski taas koko talven edestä helmikuun alkupuolella ja kylmää oli pari päivää, nyt mennään taas parin miinusasteen tuntumassa. Olen tässä siivoillut asuntoa ja ostanut uutta ATK-kamaa vähissä erissä, viimesimpänä Seagaten 4tb kapasiteetilla olevan siirtokovalevyn. Seagatella on sellainen mukavuus, että sen kotelon sisällä olevan levyn voi ottaa irti ja pistää pöytäkoneensa sisään – ja näin aion tehdäkin.

Kotelosta saa sitten (suht hankalasti) avattavan kovokotelon muille SATA-liitäntätyypin kovalevyille. Näitä mulla on vinot pinot, kun noita PC-koneita tulee rakenneltua.

Postissa on tulossa myös toinen USB3.2 -liitännällä oleva (helpommin) avattava vaihtokovalevyn kotelon sekä kevyt koneiden hallintalaitteiden (hiiri, näppis) jakotyökalu. Pömpeliin lyödään näppis ja hiiri kiinni, ja USB-letkut voi siitä jakaa 4 koneelle. Itellä on kiinteästi tarve nyt kahdella koneelle, mutta 2 lisäletku-optiota tuskin haittaavat mitään, etenkin kun tosiaan tulee ropattua noiden PC-projektien kanssa, saa tarpeen mukaan niitä komenneltua tällä päänäytöllä ja hallintalaitteilla, jos siltä tuntuu.

Töissä menee kivasti, parisuhteessa myös, ei tässä kait tämän ihmeempiä tähän päivitykseen, mutta sen verran kuitenkin, että mainita piti :)