Askarteluilla alkusyksy käyntiin

Se on taas syksyn odottelua töiden alkamisen ohella mietitty ja vietetty. Youtubesta toistuvat vanhat Napakymppi -jaksot ja Spotifystä Rainbow. Olen sitten herätellyt askarteluharrastusta, etsinyt erilaisia lasikippoja, pöytälamppuja ja muuta rihkamaa, josta saa askarreltua jotain mielenkiintoista tässä syksyn pimenevissä illoissa.

Vjay-softani sai nimen Synestasis ja sille olen koodaillut lisäominaisuuksia tässä kesän edetessä. Nyt siinä toimivat genre-jaottelun mukaiset valinnat kuvastolle ja animoinnille, sekä viimeisimpänä alkeellinen MIDI-tuki MIDI-ohjaimille (yllättäen).

Korgin NanoPAD2 tuossa on nyt ruukannut olla kiinni, koska siinä ei ole pyöriteltäviä säätimiä tai liukuja rikkoutumassa, vaan kaikki kytkimet perustuvat painoherkkiin pintoihin ja nappeihin. X/Y-ohjainkin löytyy mokomasta.

Kesän loppua kohden tultaessa tekeminen alkoi jo kevyesti ilmaistun tyrehtymään, joten on ihan paikallaan ollut kehitellä tekemistä omatoimisesti arki-iltoihin. Vapaa-aika menee kuitenkin tyttökaverin kanssa värkkäillessä ja nähtävyyksiä (koronatilanne huomioiden) kierrellen.

Viime viikonloppuna käytiin pariin otteeseen Kansainvälisillä markkinoilla Oulun torilla, sekä Oulun Taidemuseossa järjestetyssä Super Natural -näyttelyssä, jossa oli mielenkiintoisia kineettisiä patsaita keinoälyllisine keskusteluineen.

Työhommat ovat myös luonnollisesti startanneet, ja tuntuu koko ajan vain enemmän ja enemmän allekirjoittaneen hommilta. Opetustyö se on meikäläisen leipälaji, vaikka asiakaspalvelutyötkin yleisesti antavat enemmän kuin ottavat.

Että kaikki on elämässä kohdillaan, hyvällä tolalla ollaan; minä ja muut :)