Lukossa ja pyörremyrskyn silmässä

Monella eri tavalla sitä voikin olla jumissa. Kaikkea ihanaa ja mukavaa tapahtuu, ja silti sitä on jotenkin jäässä. Ikään kuin lukossa, ei uskalla elää. Ja sitten jos repäisee ja tekee jotain ”ihan normaalia” ja ”elää”, niin tulee morkkis, että olikos tuo nyt ihan tarpeellista.

Koulukiusatun mieli toimii oudosti, vaikka vuosia vierisikin ja niin jotenkin sitä ei oikein uskalla samalla tavalla kuin ”muut”. Jostain syystä sitä vertailee itseään muihin, vaikka elää aivan erilaista elämää, kuin ne ”muut”.

Mihin mukavaan mää tässä nyt viittaan, niin ihan työelämään, parisuhteeseen ja vakautuneeseen taloudelliseen tilanteeseen. Sain maksettua kahden tonnin Visa-laskun pois, joka on kummitellut kolmisen vuotta takaraivossa.
Nyt alkaa olla jo tottunut pikkuhiljaa ajatukseen, ettei ole kellekään mitään velkaa. Oudosti tuon isoimman velan kuitattuani aloin masentumaan – kai siksi, että pitkään elämään kuulunut osa oli sitten vihdoinkin poissa.

Sellainen osa, joka oli toki negatiivinen sävyltään, mutta joka oli kontrollissa. Kun sen kadotti, tuntui että katosi taas yksi osa lisää elämässä kontrollissa olevista asioista. Pikku hiljaa sitä on kuitenkin osannut alkaa ajatella, että kontrolli negatiivisen asian kautta on sitten kuitenkin lopulta negatiivista.

Että täällä minä nyt katselen pyörremyrskyn silmästä, minkälaista kaaosta se on ympärillä. Tällä hetkellä alkaa hiljalleen tulla ideoita mieleen, mitä voisi alkaa harrastamaan ja miten tukea entisiä harrastuksia. PC-koneiden parissa on kiva askarrella, mutta ei haittaisi ollenkaan, jos vähän vähemmälle saisi ajan kanssa kaappeja PC-raudasta.

Talouden nopein, työkone, on AMD Ryzen 5 2600 -prossulla ja 32 gigatavun muistilla varustettu PC, työnäyttönä 43″ 4K-näyttö ja näyttiksenä maltillinen Nvidia 1060 6gb muistilla. Näyttikset ovat nyt niin kiven alla, ja mää pelailen aika vähän semmoisia pelejä joilla tämä näyttis nikottelisi, että ihan tyytyväinen olen.

Emolevyllä olisi mahdollisuus laittaa käyttislevyksi m.2 -väylään SSD-levy, mutta nykyinen Samsung 980 pyörittelee 1 teratavun kapasiteetillaan nätisti Windows 10 -käyttistä ja muutamaa Steam-kirjaston peliä. Videoeditoinnin varastoinnista vastaa tällä haavaa 2 x 2tb perinteistä HDD-levyä ja peleille on riittänyt 1tb HDD.

M.2 -käyttisasema olis tietysti kiva lisä nopeuteen, mutta ei ole tällä haavaa prioriteettilistan kärkisijoilla. Jos tulee 1tb m.2 -levy vastaan alle satasella, niin voin taipua. Muuten mennään nykyisillä kamppeilla.

Fillarissa on mainio ergonomia, ja yhden talven palvelleet nastarenkaat alla; mietin jos kesän harrastukseksi ottaisin fillarilla liikkumisen vähän haastavemmissa ympäristöissä, joten katselen tässä täysjousitettuja polkumankeleita. Kesäfillarina mulla on ollut Scott Atacama -merkkinen fillari, jonkamoisella identtisellä ajelin joskus maailman ajassa (2011) auton alle ja silloinen fillari meni ihan mutkalle ja pois käytöstä.

Jos Scottin fillarilla tulee ajelusta alaselkä kipeäksi, niin sitten pitää katsella uudemman kerran fillareita, mutta alkukesä mennään Atacaman kanssa. Ostin 2016 tms näet identtisen Atacaman, jonkamoisella jäin sinne autonkin alle. Koska tykkään kierosta huumorista.

Jospa tässä alkais taas elää ja olla, rennosti ja morkkiksitta :)