Kuulumisia

Töissä on mennyt mukavasti ja tekemistä on piisannut, 3D-kurssien vetäjänä vaihteeksi. Tänävuonna tehtiin ensimmäistä kertaa IKBones-rigattuja pelihahmoja, ja oli kiva nähdä miten luovuus kanavoituu työkalujen hallinnan kautta tietokoneiden ruuduille. Vapaa-ajan kuviot ovat olleet aika perinteistä, baarissa tuttujen kanssa porisemista ja kotosalla syntikoiden kanssa puuhastelua. Ihan hyvää vaihtelua, jos opettaa päivät 3D Studio Maxin käyttämistä, että kotia tullessa voi heittää kuulottimet päähän ja ketjuttaa syntikat iMaciin kiinni ja antaa omien plurinoiden tallentua digitaaliselle medialle.

Tuskin koskaan noita biisejä tahi paremminkaan biisiaihioita tulee julkaisseeksi, mutta mukava noiden kanssa on värkkäillä – äänenmallinnuskin on avannut omalta osaltaan akustisten mallien mallintamista matemaattisin funktioin ja filtteröiden.

Töiden kanssa tässä on jännäilty, lähinnä odoteltu ensimmäistä palkkaa, joka edelleen antaa odottaa itseään, kas kun sivutoimisen tuntiopettajan palkat maksetaan kerran kuussa, ja se kertaa ajoittuu aina kulloisenkin kuun viimeiseen päivään. Ansiosidonnaisen olen viimeisen kerran saanut 1.4.  ja kyllä sitä autollisella ihmisellä menee sitä rahaa yllättävästi, tietysti se tieto, että palkka nyt tulee parin viikon päästä, pitää fiiliksen yllä – säästöt ovat kyllä kulutettu viimeistä senttiä myöten, mutta jospa tuo taas tasaantuisi.

Kesän suunnitelmat ovat pienimuotoisesti auki, yllättäen. Ammattikoulusta hain tietotekniikan tuntiopettajan määräaikaista pestiä, joka alkaisi 1.8.  – haastattelut järjestetään tämän kuun aikana, joten sinne odottelen kutsua.
Toisenlaista työrintamaa voisi olla tarjolla koodauspuolelta, mutta siitä kertoilen enempi jos se sattuu tärppäämään. Oamkilla jatkaisin mielelläni, mutta nämä 2kk pätkät eivät kyllä pidemmän päälle motivoi hirmuisesti. Rahaa tietysti tulee, ja työ on mukavaa, mutta mielelläni venyisin siellä hankkeiden ja opetuksen merkeissä ihan täysipäiväisestikin.

Noh, katsellaan.

Naisrintamalla hiljaista.
Autossa pari naarmua kyljessä, tuulilasi halki.

Jos töitä on syssyllä, auto menee vaihtoon, jos taas ei ole töitä, auto menee myyntiin, kun ei ole vara pitää sitä ruostumassa ruudussaan.

Tämmösiä tällä kertaa :)

Niin joo, opettajaopinnoista uupuu 5 opintopistettä, että kohta oon opettaja, oon oon, ihan varmasti oon :)