Uusivuosi otettiin vastaan ruumiinlämmöllä.

Jepulis, YTK pendaa vielä jotain papereita ja ajattelin ne skannailla uuden uutukaisella 3-in-1 printteriskannerilla koneelle, niin saa ansiosidonnaiset ainakin joskus rullaamaan. Työkkäristä ei ole kuulunut työvoimapoliittista lausuntoa, vaikka mielestäni kävin siellä  heti työttömyyden ensimmäisenä päivänä, 3.12.2011, kääntymässä ja ilmoittamassa ja mitään epäselvää ei pitänyt asiassa olla. Pitänee soitella sinne kunhan virastoaika starttaa. Niijen kanssa on aina jotain kränää, vaikka miten selvä tapaus olis. Mutta enpä nillitä siitä enempiä, eiköhän tuolta kesään mennessä joku lappu tule.

Pekan luona olin vaihtamassa vuotta Ritaharjussa, ja sain siellä sovituksi vihdoinni, että käpälistään etevä uusi tuttava voipi meikälle askarrella hanskat. Just semmoset, ku oon aina tahtonu, mutten oo koskaan mistään löytäny, kun muiden järki ei toimi kuten minun. Ehkä ihan hyvä niin. Siellä WipeOut Fury HD:ta pelailtiin, pitsaa syötiin ja pitkästä aikaa rakettejakin ammuttiin. Oli hauska vuodenvaihde kaikin puolin. Aamusellakin ihan kotoa heräsin, mikä oli suuri plussa, koska en olis mitenkään jaksanut liikkua sinä päivänä vessaa pidemmälle. Vessa on tässä kämpässä pisimmän matkan päässä, kaikki muu on siinä matkan varrella, selvennykseksi.

Nyt on alkuvuosi, eli nämä pari päivää mennyt pääasiassa nukkuessa. Ulkona on jatkuva tuuli 10m/s tällä hetkellä, ja vähän väliä kuuluu jonkun kattopellin pauke tai muuta murinaa, mikä tuo semmosen oman fiiliksensä tällaisiin unettomiin öihin. Olen minä silti nukkua saanut, liiankin kanssa. Maanantai-aamuna rupesin pötkölleen 07.00 ja heräsin iloisesti 12 tuntia myöhemmin iltaseiskalta. Kattelin siinä sitten Uusi päivä ja Pasila -jaksot Areenasta illan päälle ja koitin tylsyyden keskellä väkisinmaata itseni 00:00 mutta siinä 3h pyörimisen jälkeen heräilin ”tähän päivään”, että näin.

Tänään pitäs tosiaan sinne työkkäriin soitella, että mitä paperia ne vielä ovat vailla ja skannailla YTK:lle paperoisia, jotka ne jostain syystä tahto tulostettuna ja paperitse toimitettuna, mutta kattelen nyt vielä jos ne sais netin yli punkuloitua perille – kun tuo sää nyt on mitä on, mulla ei oo rahaa leikisti ja lämpöäki on +37.2C tällä hetkellä ni koitan vinkuroida kaiken nätisti netin äärestä.

Tämmöstä vuoden alkamista tänne päin. Viikon päästä olis tiistaina Standuppia taas mutten oo keksiny oikein mitään mistä siellä höpöttelisin, niin saa nähdä, meenkö esiintymään ollenkaan. Saap’ kattoo.

Eli ihan perinteisesti on vuosi vaihtunut, vaikkei töissä nyt olekaan ollut. Vapaa-ajalle jotain sisältöä nyt ideoimaan niin ei tuu jämähdettyä neljän seinän sisälle tyystin.