Kesäkuun reissu postuumisti

Morjensta (pöytään, ääh, Puuilon mainos jäänyt päähän soimaan, kiitos autoradion).

Tosiaan, toukokuun merkinnässä povailemani kesäreissu sijoittui todellakin juhannuksen aikoihin.
Lähdin Muhokselta mökiltäni kohti Kiuruvettä 24.6. (joka on tunnetusti syntymäpäiväni) ja olin yön Honkarannassa, jutellen serkkuni Tonin, tämän vaimon Jonnan ja heidän uuden perheenlisäyksensä, Simon, kanssa niitä näitä. Viimeksi mainitun kanssa hassuimpien repliikkien ryydittämänä.

Sunnuntaina kävin moikkaamassa porukoita Iisalmessa ja jatkoin reissuani Kuopion, Mikkelin ja Lahden kautta Helsinkiin. Mersu kesti kivasti ja Kempeleessä tankkaamani auto mateli nätisti Merirastilan leirintään ryppyilemättä menovedestä. Tankkiin jäi reissun perästä 1/4 joka on minusta aika hyvin (60l / 650km).

Maanantaina kävin luovuttamassa Työväen museolle 3 kpl Mosse-nimisiä miestenlehtiä, kas kun SETA:lla ei mokomia lehtiä ollut arkistoissaan vielä ensimmäistäkään kopiota. Maanantaina matka jatkui Sörnäisistä (jossa Työväen arkisto sijaitsee) kohti Helsingin keskustaa, jossa löysin itseni taas vaihteeksi Zacharius Topeliuksen patsaalta tuijottelemassa lokkeja ja patsaita.

Maanantaina yhytin vielä kaverini Jannen, jonka kutsuin Thirsty Scholar -nimisen baarin sisäpihan terassille ”yksille” – tämä kohtaaminen poikikin sitten yllättävän saunamahiksen Someron suunnalla, jonne kurvailimme tiistaiaamuna. Somerolla ei ole tullut käytyä koskaan aiemmin, joten silläkin tämä satunnainen kutsu saunamökille viettämään aikaa oli tosi hyvin saumaan osuva asia.

Somerolla vietetyn yön perästä käväisimme syömässä Forssassa ja jatkoimme Tampereelle. Tampereella vietiin kamat ensitöiksemme, Forenomin aparthamentokseen, semmoiseen ihan keskustassa sijaitsevaan huoneistohotelliin – ja auton tämän majoituksen kellariautotalliin.

Tampereella käytiin tsekkaamassa divaria, kauppaa ja jotain ilmaista puistokonserttia, jossa esiintyivät mm. Pertti Kurikan Nimipäivät -orkesterin Sami ja muutama muu, joiden nimiä en nyt muista. Tästä jatkettiin Dam:iin syömään ja siitä edelleen Koskipuistoon, jossa tapasimme Lauran ja muutaman hänen Tampereen kavereistaan.

Ilta päättyi totaaliseen väsähtämiseen 23.00 hujakoilla, mikä oli ihan hyvä aika mennä nukkumaan, koska aamusta lähtien olimme taas jalkojemme päällä – kävimme Vapriikissa Pelimuseossa, jossa olin enemmän kotonani kuin missään muussa museossa, ehkä koskaan aiemmin.

Tampereelta lähdettiin eri suuntiin Jannen kanssa (ihan sovitusti) neljän maissa, repäisin vielä mersun pohjan ja kylkipaneelin katukiveykseen poistuessani Forenomin kellariparkista, oli melko korkea katukiveyksen reuna versus todella matalalla uiva autoni.

Tampereelta ajelin suht vikkelästi Jyväskylään, jossa eksyin kiertelemään keskusta-aluetta Laajavuoren kiertoreittiä etsiessäni ja vihdoin löysin Kuopion tien sijasta Kokkola / Oulu -tien, ja päätin että huitaisen Kuopion sijaan Vaskikellolle, jossa arvon käväisenkö vielä Iisalmessa vai jatkanko suoraan Ouluun.

Vaskikelloa lähestyessäni huomasin, että auto puoltaa oikealle ja ratti tärräsi epämiellyttävästi, vähän ruohonleikkuria muistuttavasti. Vaskikellolla pysähdyin syömään, ja huomasin, että niinkin isosta ongelmasta oli kyse, kuin repsottavasta kumipinnasta kurakaarteessa oikealle puolella, sen sai paineltua kiinnikkeillään tiukasti paikoilleen ja matka Ouluun jatkui ihan normaalisti.

Iltasella kävin vielä paikallisessa Snooker Time -ravintolassa pelailemassa biljardia ja juomassa muutaman limukan.

Oli kiva reissu :)